Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrinceSSka_21**

LUTEINA - pytanie do osób, które zażywały...

Polecane posty

Gość PrinceSSka_21**

Witam, mam takie pytanie do osób które zażywały luteinę... czy ona jakoś może opóźniać okres? Byłam ostatnio u ginekologa, żeby przepisał mi coś na bardzo bolesne okresy - i przepisał mi kilka leków w tym luteinę, która mam zażywać od 16 dni cyklu przez 8 dni, a poźniej w kolejnych kilku dniach - Mefacit... I przepisał mi jeszcze jakieś przeciwbólowe leki, które trzeba zażywac w trakce okresu. Dziś powinnam dostać okres, ale go nie ma, na dodatek nie czuje żadnych objawów - przeważnie pobolewał mnie brzuch... i tak się zastanawiam, czy to tak dobrze działają te tabletki, że nawet nie czuje bólu przed okresem, czy może przez tą luteinę jeszcze nie mam okresu? Co prawda, jeszcze sie nie spóźnia, ale zawsze dostawałam w terminie...

Gość PrinceSSka**
ponawiam....

no wlasnie luteine sie glownie przepisuje na poddtrzymanie normalnego cylku. I przy braku miesiaczki . Poza tym luteina potrzeban jest do podtrzymania ciazy. Luteina to inaczej progesteron. Poczytaj w necie. Albo przeczytaj ulotke, tam jest bardzo duzo napisane na temat wskazan i dawkowania.

Gość PrinceSSka**
No tak, ale zdziwiło mnie że gin przepisał mi luteine.. bo to przeważnie jest z tego co czytałam - na nieregularne okresy... a moje byly regularne... a puki co teraz po zazyciu tej luteiny od 16 do 25 dnia cyklu okres spoznia mi sie jeden dzien (a przewaznie okresy mialam regularne co 28 dni, a jak juz jakies anomalie to 1-2 dni wczesniej) Luteine odstawilam 5 dni temu... a tak sie zastanawiam ile dni po odstawieniu dostaje sie okres...? Czy miał ktoś może podobna sytuację po zazywaniu luteiny ????

Gość PrinceSSka**
?

hm wez poczytaj ulotke..tam na ulotce jest napisane kiedy powinien pojawic sie okres. Ja dostalam na wywolanie okresu wiec po odstweiniu mam 0d7 do 10 dni czekania:D ale to roznei bywa:) przeczytaj moze ci to jakos pomoze:)