Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w rozterce

czy decyzja o warunkach zabudowy to przeksztalcenie dzialki?

Polecane posty

Gość jestem w rozterce

po co dokladnie jest decyzja o warunkach zabudowy ? czy to jest wlasnie to przekwalifikowanie z rolnej na budowlana? moze mi ktos wytlumaczyc ? :( gmina nie ma MPZP, dzieki z gory

Gość jak nie ma mpzp to
dom mozna wybudowac w oparciu o decyzje o warunkach zabudowy. Nie jest to jednoznaczne z przekwalifikowaniem dzialki. O to musisz sie starac osobno.

Gość Decyzja o warunkach zabudowy
wymagana jest przy zmianie zagospodarowania terenu (w przypadku braku miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego lub jeżeli teren inwestycji objęty jest planem miejscowym uchwalonym przed 1.01.1995r.) polegającej na budowie obiektu budowlanego lub wykonaniu innych robót budowlanych, przy zmianie sposobu użytkowania obiektu budowlanego lub jego części, a także przy zmianie zagospodarowania terenu, która nie wymaga pozwolenia na budowę ( z wyjątkiem jednorazowej zmiany zagospodarowania terenu, trwającej do roku)-

wiesz, ja dokładnie nie wiem. Ale na pewno decyzja o zabudowie nie jest tym samym co przekształcenie dzialki rolnej na budowlaną. Moi rodzice własnie się wybudowali i dopiero przy zbieraniu dokumentów aby oddać dom do uzytku, zauważono, że jest on wybudowany "w sadzie" a nie na działce budowlanej. Poprostu jakaś urzędniczka tego nie dopatrzyła :P

przekwalifikowanie z rolnej na budowlaną to jest coś innego od decyzji o warunkach zabudowy

Gość Decyzja o warunkach zabudowy
bo wuzetki zostaly wprowadzone dopiero w 2004 roku ;)

Gość jestem w rozterce
dziekuje za odpowiedz a orientujecie sie jescze ile kosztuje przekwalifikowanie dzialki i gdzie mam to zalatwic? w urzedzie gminy? no i jaka powinna byc kolejnosc skoro WZ to nie to samo co przeksztalcenie - najpierw wystapic o warunki zabudowy czy najpierw przeksztalcic w budowlana? jak jest procedura? strasznie jest to wszystko skomplikowane zwlaszcza dla kogos, kto tego nigdy nie robil :(

Gość jestem w rozterce
czy mozecie jeszcze odpowiedziec mi na moje pytania ? :o