Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śnieżna dziewczynka

Ślub w zimie - za i przeciw!

Polecane posty

Gość śnieżna dziewczynka

Czy ktoś z Was brał ślub zimą? Jak to wszystko wyszło, jesteście zadowolone? Myślę o takim rozwiązaniu bo po pierwsze nie trzeba będzie czekać ok 2 lat na salę i nie będzie upałów, a na weselu to nie jest dobre, źle czułabym się w takiej sukience przy wysokich temperaturach.

Gość fiz888
Ja wolałabym latem, zimą - za zimno, może być paskudna pogoda, suknia się może bardzo pobrudzić, nie można posiedzieć w ogrodzie na weselu itd..., poza tym nie lubię zimna :) ale każdy ma inny gust i co innego lubi :)

Gość śnieżna dziewczynka
Ja też lubię ciepełko, ale na weselu to chyba zamęczyłabym się gdyby było bardzo gorąco ;)) gdyby w zimie był śnieg i lekki mróz to było by bajkowo, ale obawiam się jakiejś "ciapy" - to byłoby chyba najgorsze. W ciepłe miesiące jest fajnie, ale z salą u nas to problem, nie wiem czy znalazłabym coś odpowiedniego na nst.rok :(

Gość altowiolistka01
Ja biorę ślub w zimie :) przeważył fakt że nie trzeba zamawiać wszystkiego 2 lata wcześniej (albo i więcej, z tego co czytam na kafe). Nie chcieliśmy absolutnie tak długo czekać. Na całej oprawie nie bardzo nam zależy. Co do pogody wiadomo że latem ciepło, zielono itd. Ale z drugiej strony pogoda ostatnio jest baaaardzo niepewna. W czerwcu lało ciągle, we wrześniu ub.r. było 7 stopni :o w ukropie jaki panuje w ostatnich dniach nie chciałabym brać ślubu, bo wszyscy wykończylibyśmy się w takiej temp... Zimowe zdjęcia mogą być urocze, w wielkich zaspach śnieżnych :) no i są z pewnością bardziej oryginalne niż zboże, tory, plaża, słoneczniki itd. Choć na oryginalności mi nie zależy.

Gość altowiolistka01
Hehe, dokładnie. Byleby nie było chlapy...

Gość wesele zima
w zasadzie takie wesele sie duzo nie rozni od wesela latem-bynajmniej na sali... najgorsze to pogoda-moze sie zdarzyc niesamowity mroz albo chlapa zamiast sniegu i wtedy jest po prostu paskudnie...no ale latem tez sie moze zdarzyc zimno i deszcz! jak pogoda nie wypali to i sesja w plenerze nie bardzo...a przyznaje ze sesje plenerowe zima czasami sa bardzo ciekawe i ladne...choc temu mozna zaradzic bo jest wiele fajnych miejsc na zimowe sesje-pub,centrum handlowe,zamek,fajne studio i mysle ze wiele innych...zalezy od zainteresowan i upodoban:) z sala napewno zadnego problemu nie ma ani zespolem czy fotografem bo raczej zimowych sluboiw jest niewiel.suknie mozna kupic taniej napewno i szybciej bo jest mniej zlecen... generalnie nie widze nic zlego w zimowym slubie-mysle ze moze byc rownie oryginalny:)

Gość śnieżna dziewczynka
Nio właśnie :) Podobnie myślę. W zimie też goście mogą sobie więcej zjeść i to wszystko nie psuje się tak szybko jak w lecie. Byłam kiedyś na weselu kuzyna w zimie i z tego co pamiętam było bardzo fajnie, w niczym to nie przeszkadzało a idealnej pogody to też chyba nie mieli - ale to było dawno. A z tym wychodzeniem do ogrodu np.to też jest tak, że w upalne dni dużo osób wychodzi na zewnątrz bo na sali jest gorąco i mało osób bawi się. Byłam 2 lata temu na takim weselu, było strasznie gorąco i wszyscy biegali na zewnątrz, mało kto tańczył. I to na sali z klimatyzacją.

Gość śnieżna dziewczynka
Zdjęcia można robić w innym terminie, nie koniecznie w dniu ślubu :)

Gość altowiolistka01
My właśnie będziemy robić zdjęcia w tygodniu, już jesteśmy umówieni z fotografem że będziemy czekać na dobrą pogodę.

Gość śnieżna dziewczynka
Wtedy jeszcze raz pójdziesz do fryzjera i kosmetyczki czy sama będziesz się czesała i malowała?

Gość altowiolistka01
Przypuszczam że pójdę raz jeszcze, zdjęcia to pamiątka na całe życie i chcę na nich ładnie wyglądać. A Ty jak planujesz?

Gość śnieżna dziewczynka
ja też tak zrobię bo sama nie uczeszę się ładnie i nie zrobię ładnego makijażu, ale mam znajomą początkującą fryzjerkę i ona już kilka razu=y czesała mnie więc może uczesze i na ślub a potem na sesję gdyby była i innym dniu.

Myślę, że świetne miesiące to październik (złota polska jesień), marzec czy kwiecień, na pewno nie będzie mrozów, a może zdarzyć się ładny, słoneczny dzień ;)

Gość altowiolistka01
Tylko że październik należy do popularnych miesięcy na ślub i nie jest traktowany jak miesiąc zimowy... Tym bardziej kwiecień. Marzec odpada bo wielki post;)

na sylwestra i bale karnawałowe sie chodzi zima, więc wesele czemu nie.

Nie no, koniec października nie jest aż tak oblegany, z marcem różnie bywa, bo czasami Wielkanoc wypada wcześnie, końcóweczka jest już po poście. Nie wszyscy są też wierzący i może chodzić o ślub cywilny plus wesele. Cośtam można pokobinować, na pewno jest łatwiej o salę niż np. w sierpniu ;) A jeśli chodzi o pluchę, w naszym klimacie najwięcej opadów przypada na czerwiec i lipiec, byłby to kolejny argument za zimą. A poza tym emocje rozgrzewają :D

Gość ale wy sie nakrecacie
koleżanka brała ślub w lutym i: plusy: - jak sie trafi ładna zima to będzie i ładne pogoda (słonce) i dużo białego puchu :) - dużo tańsze sale (zamiast 200zł od osoby latem w tym samym miejscu płaciła 150zł) - większy wybór sal - więcej wolnych terminów - plener w śniegu - pięknie wyszedł ;) - do sukni miała piękne futro -jedzenie nie popsuje sie na stołach w upale ;) minusy: -może byc paskudna pogoda - trzeba wydać więcej na ubranie (np. futerko, etola) -zimno

Gość felunia
Ja planuje slub w tegoroczne swieta bozego narodzenia. spodobala nam sie ta data- pieknie ozodbiony kosciol, zawsze wolne w rocznice slubu, a do tego najbardziej rodzinne swieta w roku, a poniewaz planujemy tylko skromne przyjecie w hotelu rodzinna atmosfera murowana. :)

pogoda nie jest najwazniejsza :) ja biore slub w listopadzie, nie powiem, troche się obawiamze będzie lało, no ale duzo ważniejsze jest to, że w końcu będziemy razem, nieważne czy wiatr, deszcz, śnieg czy grad :)

Gość śnieżna dziewczynka
Ślub w marcu (w czasie postu) odpada. Chyba zdecydujemy się na tą zimę (najlepiej w grudniu) - coraz bardziej podoba mi się to rozwiązanie i zaczynam dostrzegać dla siebie więcej plusów ślubu o tej porze roku ;) Zimna tak bardzo się nie boję bo na sali będzie o niebo lepiej, a jak znajdzie się ładną salę to nikt nie będzie chciał jej opuszczać :)) Dzięki za pomoc!

Gość altowiolistka01
Cybmbałka super to ujęłaś:) myślę dokładnie tak samo:) przecież o to chodzi w tym wszystkim... Jest jeszcze jeden plus - zawsze pod koniec sierpnia łapię doła że idzie jesień, koniec lata i słońca... A w tym roku będę się cieszyć bo po jesieni będzie zima:) i nasz ślub:)

Gość felunia
Agucha-ropucha czy moglabys zdradzic czy wybralas suknie pod wzgledem pory roku, co planujesz ubrac jako okrycie i jakie masz kolory przewodnie :))?? :)

jasne:). Suknia będzie w stylu greckim. Do kościoła planuję jakiegoś futrzaka, zapewne sztucznego. A kolorem przewodnim wesela jest srebro i takie też będę miała buty, ale nie jakie kozaczki tylko pantofle.

Gość felunia
Tez wlasnie nie zamierzam miec zadnych kozakowi tylko jakies polbutki, byc moze zlote bo u mnie kolorami bedzie bordo i zloto, co jeszcze nie jest pewne, ale te kolory mi sie kojarza ze swietami:) A co do okrycia to tez myslalam o futrzaku lub jakims plaszczyku czy zakiecie podszytym polarem zeby bylo cieplo :)

ja biorę ślub w styczniu, to już będzie okres poświąteczny, ale kościół nadal będzie przystrojony choinkami:). Złota nie lubię więc go nie brałam pod uwagę. Ale ja się Tobie podoba to jak najbardziej dobry pomysł:). Buty już kupiłam i będzie to jedyna ekstrawagancja w stroju, bo sukienka sama w sobie jest bardzo skromna:). I tak chcę :). Co do okrycia to moja krawca mówiła mi o jakiejś piance, którą ona podszywa nawet żakiety i ponoć zimno nie jest. Ale ja chyba jednak zostanę przy futrzaku;).

Gość zosiak4-PRAWDZIWY.
- W KURNIKU JEZD ZIMNO + JEDZENIE W KURNIKU SIE NIE ROZPUSCI

Gość karolajjjnaaaaaaaaa
zosiak4-PRAWDZIWY. - W KURNIKU JEZD ZIMNO + JEDZENIE W KURNIKU SIE NIE ROZPUSCI Zorganizuj swoje w pięknej restauracji !

Gość ania111111
My bierzemy ślub w Sylwestra 2009. Zdecydował termin - lato 2009 było za wcześnie, a 2010 za późno. Bardzo się cieszę na świąteczną atmosferę w kościele i - mam nadzieję - szampańskie wesele. Choć zgodzę się, że pogoda może być baardzo różna. Pozdrowienia!