Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pościelowa mama

Jak często zmieniacie pościel?

Polecane posty

Gość ghjkl
ja wstaje o 4.10 do pracy i jeszcze bym miala rano łeb myć i kapać sie?! Kąpie sie codziennie wieczorem a pościel zmieniam raz w miesiącu

Gość ja tam zmieniam
z reguły raz w miesiącu, po okresie. Chyba że trzeba, to częściej. Piorę pościel w 90 stopniach i porządnie płuczę - to pierwszy tydzień jest całkiem jak nowa.

Gość a te dalej o tym samym...

Gość informejszyn
no jak wstajesz o 4 rano, to wiadomo sie sie raczej nie bedziesz kompac, swoja droga duze wspolczucie :( ale mowa o tych capach co wstaja o 6 +

Gość qazwsxedc
Zmieniam, gdy zapach pościeli pzechodzi z lekko kloacznej nutki piardów w przesyconyą turpizmem woń kału.

Gość a moj facet spi
z pieskiem w jednej poscieli, to dopiero jest oblesne albo piesek spi, na nowo co założonej pościeli albo na 3 poduszkach naraz, a później domownicy śpią w tych pchłach

Gość a jak często się powinno
zmieniać?

nas w szkole uczyli na lekcjach biologii (kiedys tego naprawdę uczyli) że pościel powinno się zmieniać co tydzień, prześcieradło 2 razy w tygodniu, ręczniki kąpielowe co 2-3 dni tak też robię i tak robiła moja mama. natomiast małym dzieciom pościel zmieniać co tydzień, z tym że prześcieradło prasować codziennie. tez mnie tego w szkole uczyli. nie wiem ile w tym prawdy, ale jakos tak mi zostało wkodowane że tak robię.

Gość no rzeszty!
tak, kiedys uczyli, zeby przescieradlo zmieniac 2 razy w tygodniu, a kapac sie raz na tydzien. to byly czasy, ale wierze, wierze, tez je pamietam ;)

Gość enncea
jak jestem sama to posciel zmieniam co 3-4 tygodnie w zaleznosci od potrzeby. poduszki i jaski co tydzien (mam szybko przetluszczajace sie wlosy). jak moj facet jest w domu to zmieniam posciel co 2 tygodnie, zazwyczaj nawet czesciej w zaleznosci od potrzeby, poduszki i jaski co tydzien. dwie osoby, jedzenie lub film w lozku, seks - szybciej sie brudzi. recznikim mam dwa - duzy do ciala i maly do buzi, zmieniam co tydzien a myje sie 2 razy dziennie, wlosy myje codziennie rano (czasem jak nigdzie nie wychodze to nie myje wlosow jeden dzien). dywany i chodniki piore na biezaco w zaleznosci od potrzeby ale generalne pranie tak 2 razy w roku.

Gość bhjbvhjbtwrvrt
recznikim mam dwa - duzy do ciala i maly do buzi, zmieniam co tydzien" o ja pier...:o:o:o

Gość no rzeszty!
a co cie az tak zdziwilo, ze pier....lisz?

Gość enncea
a co cie tak dziwi?

Gość o prosze prosze no
no rzeszty! a co cie az tak zdziwilo, ze pier....lisz? o widze ,że się paniusia wkurwia za ser :P jak myjesz okna ruchami kolistymi w prawo w lewo czy może po skosie?

Gość ja pani wasza
co tydzien

Gość o prosze prosze no
nie dla psa kiełbasa no rzeszty!!! przyznaj się nie masz pościeli a z izolatki w psychiatryku cie puszczaja na internet bo jestes uzależniona od wirtualnej rzeczywistości , tolerancja na prochy wzrosła czasem trzeba pozwolic na odrobinę luksusu pacjentowi :P kołdrami to ty masz co najwyżej izolatkę obitą o normalnej poscieli to mozesz pomazyć , choroby psychiczne są nieuleczalne wiesz o tym?

Gość mimimkaaa
co tydzien posciel,co dwa dni reczniki,codziennie majtki ci co pisza,ze spia przez trzy tygodnie w brudnej poscieli albo recznik co tydzien to podpucha

Gość iggy
ja piore raz na tydzien posciel nie wyobrazam sobie spania w przepoconej poscieli dluzej a prysznic biore codziennie a nie jak jakis idiota czy tez idiotka napisal ze ktos kto zmienia posciel co tydzien to brudas no chyba ta osoba jest brudasem leniem i syfiara skoro zmienia posciel rzadko.....

Gość gość
Pościel powinno się zmieniać co 2 tyg. Mówię oczywiście o pościeli bawełnianej bo jakieś sztuczniastwo to pewnie częściej bo się człowiek w niej okropnie poci.... a prześcieradł to i częściej bo się takie białe plami, ale ja mam sposób i zamawiam takie kolorowe http://www.elway.biz/przescieradla/451-przescieradla-200x220.html i wtedy te 2 tyg można przetrzymać.

Gość gość
zmieniam co dwa tygodnie.latem zdarza mi się zmieniać co tydzień.

Gość gość
Obowiązkowo co 2 tygodnie, nie ma dyskusji.

Gość gość
Co tydzien.Tylko,ze ja nie mieszkam w Polsce.

Gość gość
A co to ma do rzeczy? Chyba, że woda tańsza.

Gość gość
Do rzeczy ma to,ze w Polsce nadal jest czysto inaczej.Jak czytam o czestotliwosci prania roznych rzecz to slabo sie robi,ze nadal jest tak zle z higiena.

Gość gość
Niektórzy nawet na emigracji nie nauczą się używać spacji :P

Gość gość
gość dziś Miejsce zamieszkania "do rzeczy" ma się nijak. Higiena nie zależy od geopołożenia. No, chyba, że ktoś dopiero, kiedy się wyrwał ze swojego zadupia zobaczył, co należy.