Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DemonstrationBaby

Yasmin

Polecane posty

Gość DemonstrationBaby

Ginekolog zapisal mi tabletki Yasmin, ktore maja spelniac dwa zadania; dzialac antykoncepcyjno i uregulowac moje miesiaczki, ktore do tej pory mialam co 4 miesiace. Pierwsza tabletke lekarka kazala mi wziac zaraz po wizycie, byl to jeden dzien po okresie. Dzis wzielam juz druga tabletke. Po zazyciu tych 21 tabletek na 100% wystapi krwawienie? I kiedy będę już zabezpieczona- dopiero z zażyciem pierwszej tabletki drugiego opakowania?

Gość DemonstrationBaby
??

Gość DemonstrationBaby
prosze o pomoc

Gość pytanie ....
zabezpieczona jesteś od razu, czemu nie zapytałaś lekarza? po 21 dniach robisz 7dniową przerwę i w tym czasie ma nastąpić okres, zwykle to drugi lub trzeci dzień przerwy, po 7 dniach bierzesz zaczynasz nowe opakowanie i tak w kółko. pamiętaj by brać tabletkę o tej samej porze, i przede wszystkim nie zapomnij o jej braniu!

Gość abcabacabc
powinnas dostac po 21 dniach ale moze sie zdarzyc ze krwawienie nie wystapi bo organizm musi sie przyzwyczaic (MASZ TO W ULOTCE) a lekarz Ci nic nie mowil kiedy bedziesz zabezpieczona?? poczytaj ULOTKE!!! tam jest wszystko

Gość abcabacabc
jaki okres???? przy tabsach to jest tzw krwawienie z odstawienia! okresu nie ma w czasie przyjmowania tabsow!!!!!!! jezeli tabletke przyjmiesz w 1 dniu okresu to jestes zabezpieczona jezeli pozniej to musisz poczekac 7 dni

no co za bzdury! jeśli wzięłaś tabletkę już po skończonym okresie to nie masz żadnego zabezpieczenia. jedziesz na gumach do następnego opakowania! przeczytaj to w ulotce, to podstawowa informacja. a z krwawieniem jest tak, że może wystąpić a nie musi. zaczęłaś branie w środku cyklu, więc mogło się poprzestawiać.