Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko jaaaaa

po czym poznac,ze wychodza zabki?

Polecane posty

Gość to tylko jaaaaa

mały w kolko jęczy, marudzi, strasznie sie ślini, nie wyjmuje rak z buzi a jak ich nie ma w buzi to ma smoka ma na dole zgrubienie na dolnych dwojkach ale nie widac zeby cos wychodzilo mały ma 5 m-cy chciala bym mu dziaselka posmarowac bobodentem ale skoro nie widac,ze cos idzie to jestem w kropce...

twoje dziecko ma książkowe objawy zabkowania . smaruj mi dziąsełka zelem i dawaj zimnego gryzaka ( wczesniej włóz gryzak na kilka minut do lodówki ) ja własnie przechodzę przez zabkowanie . bardzo dobre sa kuleczki homeopatyczne Chamomilla Dagomed jedna z kolezanek mi je poradziła

Gość to tylko jaaaaa
Iskierko kiedy ja nie widze zeby sie cos przebijalo przez dziaselka nie zaszkodzi mu ten bobodent nawet jesli jeszcze nie ząbkuje?

bo zanim wyjdą zaki to dziasła puchną i tak delikatnie bieleją . dziecko to satrsznie swedzi . a żel napewno nie zaszkodzi

Gość zabkowa mama 25
moja mala ma obecnie 8 zabkow a juz ida nast, mojej malej pierwsze zabki wyszly w 5 miesiacu, bylo to nie duze slinienie, branie raczek do buzi, gryzakow zreszta wszytskiego co miala pod reka, zobaczylam czerwoine dziaselka a pozniej biale i szybko jej wyszly ja dawalam zelik dentinox, a jak nie dawalam to lyzeczke paracetamolu w syropie lub ibum, mala reszte zabkow dzielnie znosila a teraz zaczyna sie mordega:(

Gość zabkowa mama 25
a jak chcesz smarowac dziaselka zelem to rob to co jakis czas bo niestety te zele nie dzialaja zbyt dlugo....kolysz dziecko nos, przytulaj/...

Gość to tylko jaaaaa
bo wlasnie wydaje mi sie,ze tam gdzie ma opuchniete dziaselka to robi sie skorka biala ale nie tak jakby zabek sie wyrzynal tylko poprostu mnie ukrwione teraz niewiem czy mały zle znosi upały czy ząbkuje...

Gość zabkowa mama 25
mi sie ywadje jednak ze zaczyna zabkowac, tak jak mowisz widzisz biale, to poczatki wyrzynania sie zabkow, jeszcze troche potrwa ale lada dzien wyjdzie:)

Gość sksksk
ja równiez mam dziwny prblem dzidzius ma 2 miesiace i 2 tygodnie od tygodnia zrobił sie bardzo marudny ciągle płacze, zaczol sie slinic kłade go na brzuszek to zawsze wielka plama sliny zaczoł ulewac , na policzkach ma chrostki nie widoczne jednak jak dotknę policzków to czuc i sa bardzo suche,... zaczełam podejrzewac ząbkowanie bo czytałam na internecie ze zdarza sie niektórym dzieciaczką szybciej jednak nie jestem do konca pewna poniewaz niema wcale na dole czerwonych ani spuchniętych dziąselek jednak jak mu wragę naciągnę to widac pod dziąsełkiem 2 ząbki no i dolne dziąsełka ma bardzo jasne w porównaniu do górnych.prosze o pomoc moze któras miaa podobnie co to moze byc?

Gość EWELYN
witam mój synek skończył już 3 m i zaczął się ślinić , płakać , pchać raczki do buzi .... wczoraj nie źle dał popalić dopiero rumiankiem mu przetarłam i to pomogło...ale dziasełka sa dosyć białe nie czerwone ... zdarza mu się za nawet dorwie się do mojej brody :) czy to może być ząbkowanie??:)

Gość gość
witam moj synek skonczyl juz 3 m i zacząl sie slinic , plakac , pchac raczki do buzi .... wczoraj nie zle dał popalic dopiero rumiankiem mu przetarłam i to pomoglo...ale dziasełka sa dosyc białe nie czerwone ... zdaza mu sie za nawet dorwie sie do mojej brody :) czy to moze byc zabkowanie??:)

Gość MamAr
Mój Młody ma tak samo. Miał 3,5 m-ca i nagle z aniołka stał się marudny, płaczliwy. Kilka razy miał ogromne ataki płaczu. Mądra mama myślała, że to powrót kolek, zrobiła wszystkie badania - krew, mocz, neurolog, zmiana mleka i nic. Aż tu nagle dwa bąble na dolnych dwójkach i już wszystko jasne. Ślinić się zaczął też zaraz po pierwszym miesiącu więc stwierdziłam, że to nie ząbki. I brak temperatury. 2 dni miał takie, że w ogóle nie jadł- o zgrozo! Wszystkie choroby świata przed oczami, a tu niespodzianka! Ząbki bolą szczególnie jak się przeciskają korony przez otwory w szczęce. Samo przebicie dziąsła swędzi, ale jest łagodniejsze, dlatego dzieciaczki płaczą szczególnie jak te zęby w środku wzrastają.

Gość gość
yGKpYfZrRCYS0Q5CeMek8xEp