Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowana

angina

Polecane posty

Gość jowana

Moja 4 letnia córka ma anginę. Pediatra kazała natychmiast podać jej antybiotyk, więc podaję go córce trzeci dzień, ale wcale nie jest lepiej. Z tego co wyczytałam w necie (http://www.inspirander.pl/dziecko/10-prawd-na-temat-anginy?inspager=2) angina może mieć podłoże wirusowe, niekoniecznie bakteryjne. Z tego wynikało by, że ten antybiotyk i tak jej nie pomoże. Czy powinnam go odstawić, czy podawać przez całe 7 dni? Poprawy nie ma żadnej, nawet gorączka się utrzymuje

Podawać oczywiście minimum 7dni!!!!!!!!!!!!!! Jeśli odstawisz antybiotyk działa na bakterie jak szczepionka!!!....poza tym nie wiem czy wiesz ale bywa i to bardzo często że po podaniu antybiotyku mniej więcej 3 dnia następuje nawet nasilenie objawów....a jaki podajesz antybiotyk??????

Gość jowana
Dzięki, że się odezwałaś. Podaję dalej ten antybiotyk i jest lepiej. Pewnie miałaś rację. Troszkę jestem przerażona tym co wyczytałam w tym artykule, że angina często wraca i powoduje powikłania, ale może u nas nie będzie tak źle. Sama nigdy nie chorowałam na anginę.