Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 fzfvzvz

Jakie macie sposoby na zaparcia??????

Polecane posty

Go艣膰 fzfvzvz

Piszcie prosze!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 niewazneblablabla
Polecam mocn膮 kaw臋 ,a do tego herbat臋 xenn臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
a naprawde mocna kawa dziala???? i to ma byc jaka kawa taka zwykla czarna czy jakas zbozowa czy inna??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Podnios臋 w g贸r臋
Nie bierz xenny, bo potem bez niej nie p贸jdziesz ju偶 do ubikacji. Tabletkna bazie sensu jak xenna uzale偶niaj膮 i rozleniwiaj膮 prac臋 jelit.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zfrustrowana..................
mi kawa zawsze pomaga ,najlepiej czarna , bardzo mocna ,sypana mo偶e by膰 z cukrem. Xenna rzeczywi艣cie uzale偶nia i rozwala metabolizm ale w ekstremalnych wypadkach si臋 przydaje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
to co jest dobre na zaparcia?? bo wyjezdzam na 6 tygodni, a wiem ze w podrozy zawsze mam zaparcia..

Udost臋pnij ten post

musisz si臋 te偶 liczy膰 z tym ,偶e po takiej "kuracji" b贸l 偶o艂膮dka mo偶e by膰 nieunikniony ,ale lepiej jak boli 偶o艂膮dek niz jak nie mo偶na si臋 za艂atwi膰 przez tydzie艅

Udost臋pnij ten post

jest te偶 spos贸b ,kt贸rego nigdy nie wypr贸bowa艂am na sobie ,a jest polecany przez moj膮 babci臋 ;) lewatywa z ciep艂ej wody ... brrr s艂ysza艂膮m r贸wnie偶 o lewatywie z kawy ale to podobno gwarantuje mega przeczyszczenie

Udost臋pnij ten post

nie stresuj si臋 bo stres te偶 powoduje zaparcia ;) najlepiej zaopatrz si臋 we wszystkie potrzebne "lekarstwa" i nie my艣l o tym ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Podnios臋 w g贸r臋
Codziennie rano na czczo pije czarn膮 sypan膮 kaw臋 z 2 艂y偶eczek, bez cukru i nigdy po niej nie id臋 do toalety. Nie na ka偶dego dzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
wlasnie a ja sie czesto stresuje i wszystkim przejmuje.... Ech... wezme ze soba kawe:) a tabletek nie bede brala bo sie potem jelita przyzwyczaja a nie chce tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Podnios臋 w g贸r臋
Mo偶e czopek glicerynowy pomo偶e?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
czopki glicerynowe na mnie nie dzialaja

Udost臋pnij ten post

czopek to dobry pomys艂. S膮 te偶 takie specjalne buteleczki z p艂ynem do domowej mini lewatywy i zamontowanym aplikatorem. Co do kawy ,fakt nie dzia艂a na wszystkich ale jak masz delikatny 偶o艂膮dek jak ja ,to efekt raczej powinien by膰 zadowalaj膮cy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
podobno u mlodych osob sie czesto zaparcia zdarzaja, i lepiej jakos naturalnymi sposobami na to radzic bo mam dopiero 19 lat:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
podnosze:)

Udost臋pnij ten post

Rozczaruje Ci臋 ,bo to nie zale偶y od wieku ,moja matka zacz臋艂a mie膰 z tym problemy jako nastolatka i do tej pory nic si臋 nie zmieni艂o. Troch臋 stresu ,nieregularne posi艂ki czy jaki艣 inny b艂膮d i kilka dni zaparcia :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
a nie wiecie czy jak sie robi np brzuszki cwiczenia to moze t troche pobudza brzuch do pracy???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frtatralatatapa
3 tabletki boldaloiny na wieczor, plus pelnoziarnisty chleb na sniadanie, dieta z wysoka zawartoscia blonnika, unikanie czekolady

Udost臋pnij ten post

a mo偶na te偶 kupi膰 b艂onnik w proszku ,w aptece lub jakim艣 markecie. Za偶ywa si臋 go chyba przed ka偶dym posi艂kiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frtatralatatapa
boldaloin to ziolowy lek i nie masz sie co martwic, ze podziala jak rakieta-po prostu delikatnie pobudzi jelita do pracy,ale przy zaparciu musisz zazyc 3 tabletki wieczorem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
bralam juz tabletki na perystaltykke jelit i jeszcze jedne przepisane przez lekarza. teraz po nich jest juz lepiej, robie co drugi dzien, tylko boje sie czy te zaparcia w podrozy nie wroca:( a juz nie chce sie zadnymi tabletkami faszerowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnie pomaga jogurt i otr臋by
jogurt naturalny (du偶y kubek) i kilka 艂y偶ek otr膮b. zjadam to co dzie艅 i co dzie艅 chodz臋 do kibelka, (dzi艣 ju偶 dwa razy - wyj膮tkowo - i jestem lekka jak pi贸rko) a wcze艣niej tak 1-2 w tygodniu. to by艂a pora偶ka. mam wra偶enie, 偶e mi 艣rodek cia艂a gni艂 od tego. ten jogurt mo偶e si臋 unudzi膰. ale dzia艂a i nie przestan臋 go je艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
podnosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na zaparccia
bisacodyl, nie rozpuszcza si臋 w 偶o艂膮dku ( wi臋c nie podra偶nia) ale w jelicie. Wymiata wszystkie inne tabletki. Ale te偶 uzale偶nia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 colon c. czy jak to tam
ochydne ale skutecznie reguluje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fzfvzvz
woda z cytryna pomaga??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturka4
Popieram pomys艂: jogurt z b艂onnikiem co rano. Ja bior臋 musli (lubi臋 Sante owocowe) z dwiema 艂ychami jogurtu i mam jak w banku. A poza tym syci tak, 偶e 艣niadanie za艂atwione ca艂kiem odchudzaj膮ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na zaparccia
regularnie pi艂am coloc C przez p贸艂 roku, bez rezultat贸w, nie chodzi艂am po 2 tyg do ubikacji, wi臋c co 2 tyg bisacodyl. Colon to co艣 obrzydliwego, gluty kt贸re zalepiaj膮 偶o艂膮dek, nie polecam nikomu kto leczy jakie艣 problemy 偶o艂膮dkowe, np zapalenie 偶o艂膮dka czy nerwic臋 偶o艂膮dka, poza tym wydyma brzuch. Bisacodyl tylko w nag艂ych przypadkach, strasznie uzale偶nia, ale jako艣 p贸jdzie ( przy du偶ych przerwach w oddawaniu stolca i w tym przypadku bez b贸lu si臋 nie obejdzie). Od dziecka mam zaparcia i tylko takie 艣rodki znam, a偶 si臋 boj臋 co dalej, w niesko艅czono艣膰 przecie偶 nie b臋d臋 si臋 bisacodylowac :o

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰