Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematyczna ania

Jak postąpić. problem moralny.

Polecane posty

Gość problematyczna ania

Jestem sekratrką i asystaentką szefa w jednym. Pracuje razem i nic nas poza pracą nie łączy. Przez ostatnie poł roku pomagałam szefowi przy projekcie, który był jego prywatną sprawą, i z którego miał niezły zysk. Pomagałam mu przy zestawieniach i sprawozdaniach, po prostu cała biurokracja w tym dziale była moją działką. Pomagałam mu bo chciałam. Dla mnie zrobienie kilku tabelek w exelu to chwilka. I gdzie zaczyna sie problem? Otóż, za owy projekt szef dostał niezłą kasę. I szef chcia mnie wynagrodzić za to, ze mu pomagałam. Dostałam pieniądze, w sumie 1/3 mojego wynagrodzenia. Jednak jak sie dowiedziałam pieniądze nie pochodza od niego tylko z kasy firmy, dokładnie z kasy, na którą skadają sie inni, coś na kształt Funduszy socjalnego, ale nie do końca, bo nie przechodzi przez księgowość. I on tą kasę wziął właśnie z tego funduszu. Czuję się z tym źle. Dlaczego on daje mi pieniadze, które nie są jego, tylko reszty pracowników? Jak byście postąpili na moim miejscu?

Gość problematyczna ania
:(

Gość a na co taki fundusz
na jakie potrzeby został stworzony ten fundusz ? może właśnie na takie, skoro to kasa "z szarej sterfy" a chyba tak skoro nie przechodzi przez księgowość

Gość dfsdlkfjs
cicho siedz i sie ciesz ze kase dostalas a co cie to skad ona jest wazne ze jest

Gość a na co taki fundusz
zaraz, to znaczy że proacownicy ze swoich prywatnych pieniędzy na polecenia szefa utworzyli jakiś fundusz a on nim dysponuje ?

Gość gites majonez
nie interesuj się, dostałaś swoją dolę i siedz cicho, nie bądź frajerką

Gość problematyczna ania
Fundusz został stoworzy kilkanaście lat temu i do dnia dzisiejszego funkcjonuje na podastawie regulaminu. Ma swoich członków zarządu. Wpłacane są małe kwoty, ale na tak dużą liczbe praconików zbiera sie duza sumka. Mozna ją wtedy na coś przeznaczyć. Np. na wszlekie imprezy, pożyczki 0%. System działa w firmie i nikt poza nią nie ma pojecia, ze takie cos u nas istnieje. Ale źle mi z tym, ze szef wziął kasę właśnie stąd. I to dośc spora sumka. Pytam sie go co na to inni? a on, że to wszystko bierze na siebie. Fundusz nie został stworzony na takie cele.

jest szefem, wie co robi. Ciesz się kasą, zasłużyłaś na nią. Pomyśl, czy ktoś inny zamartwiałby się na Twoim miejscu?

Gość problematyczna ania
Ok, zasłuzyłam na to. Chciał mnie wynagrodzić, ale dlaczego kasa, któa nie jest jego? O to mi chodzi.

Gość nataszkaaaaaaaaaaaaa
dlaczego ludzie lubia stwarzac sobie problemy?? sluchaj on jest szefem , on wie co robi, te pienidze sa przeznaczone na rozne rzezcy a dzieki twojej pomocy firma sie rozwinela i inni maja prace, czemu jestes taka pesymistka, moze inni pracwnicy jak na to zasluza tez dostaja z tego pieniadze,k a moze on te pieniadze na razie wzial stamtad a p-otem odda?? wlasniewie to nie twoja sprawa, on jest szefem i robi co mu sie podoba wiec lepiej nie marudz bo nastepnym razem nic nie dostaniesz

Gość aleksisssssssss
Bo tacy są szefowie. Dają ale nie ze swojego. tak jest często i nic na to nie poradzisz. Wszystko zalezy od charakteru szefa i jego morale. Gostek powinien dać Ci niezłą premię. ---------------------------------------- http://www.pizamy24.pl

Gość problematyczna ania
Moze gdybym nie wiedziała skąd ta kasa pochodzi to inaczej bym o tego podchodziła. ale pomyślcie, macie jakiś wkład w firmie, a szef wynagradza nim jakiegoś pracownika. I to za swoje własne prywatne interesy, bo na tym projekcie firma nic nie zyskała.