Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Komediant

Czy wiecie dlaczego w Polsce brakuje edukacji seksualnej ?

Polecane posty

Przyczyna jest bardzo prosta. W polskich szkołach nie było i nie ma edukacji seksualnej z prawdziwego zdarzenia ponieważ blokują ją środowiska katolickie, będące zdania że seks można uprawiać tylko w rodzinie - tzn. w małżeństwie. Stąd też zamiast \"edukacji seksualnej\" z osobą przeszkoloną w zakresie seksuologii, w szkołach odbywają się zajęcia z \"wychowania do życia w rodzinie\" z księdzem albo panią katechetką. I dlatego też co roku 10 tysięcy nieletnich dziewczyn rodzi dzieci.

Gość no wiemy o tym i co z tego

Gość kfjfdnk
kosciol ma tak silna pozycjee ze nic mu sie nie sprzeciwi taka prawda...

Gość 1234567....
Ameryki nie odkryłeś .....o tym wiadomo od dawna :)

Gość to jest zabawka
nie dlatego dzieci rodzą dzieci poszukaj sobie ile jest ciąż u nieletnich w innych "oświeconych " krajach, a późneij sie wymądrzaj

Gość to jest zabawka
ja wiem co zrobić idź do pracy zajmij się czymś poznawaj ludzi dużo czytaj zacznij uprawiać sport

Powiem ci co zrobię. Jeżeli środowiska katolickie będą nadal naciskały na łączenie edukacji seksualnej z ideologią Kościoła Katolickiego, to ja będę działał przeciwko owym środowiskom katolickim.

Jedna wielka hipokryzja. Ludzie się kochają, mają do siebie zaufanie, chcą być ze sobą blisko, obdarować się czymś pięknym i będą się wg "pasterzy" smażyć za to w piekle, jeśli się im spodoba, podczas gdy ci sami "pasterze" nie widzą nic złego w zapinaniu kleryków i ministrantów, często niepełnoletnich...

Gość normalna pisia 24
ja wiem dlaczego nie ma edukacji seksualnej, bo polska to ciemnogród :D chociaż wcale nie mam nic do polaków ale rząd polski narzuca takie stereotypy... według tego, co widzisz, sex jest prawie prostytucją a ludzie, którzy uwielbiają seks i mają wyobraźnię są napiętnowani, gdy głośno o tym powiedzą. Sex jest boski a pruderia, to kwestia wychowania i przekonań.

Tak sie troche dziwie z tą edukacja bo ja pamietam że od 4 klasy podstawówki juz mielismy zajecia z edukacji seksualnej, potem w gimnazjum tak samo i w liceum kto chciał :) a że każdy mial juz tego dosyć i był juz tak uswiadomiony to nikt sie w liceum nie zapisywał :P bo ileż mozna wałkowac ten sam temat ?

Taka jest prawda. Dlatego sugeruję przy najbliższych wyborach parlamentarnych głosować na lewicę, to tylko ona - jak widać - może dać gwarancję odsunięcia Kościoła od rządzenia Polską.