kaska18 0 Napisano Lipiec 24, 2009 witam czy ktoras z was miala taki problem mianowicie chodzi mi o to e ostatnia miesiaczke mialam 22kwietnia i do tej pory nie mam w ciazy nie jestem napewno lekarz prepisal mi luteine doustna bralam przez 10 dni i nic nastepnie przepisal mi progesteron nie wiem dlaczego bo z tego co mi wiadomo ten lek jest a podtrzymanie ciazy a ja nie spodziewam sie dziecka ale i tak do nie wykupilam poniewaz jest juz niedostepny wiec nowu zarzywalam luteine i nic bylam na usg lekarz powiedzial ze wszystko jest wporzadku i przepisal mi tabletki anty bo przy prawym jajniku mam nie wyrownane hormony biore drugi dzien i powiedial ze tak bede musiala zazywac przez kilka miesiecy az sie wszystko unormuje.Dodam ze juz rodzilam raz i porod przebiegl be zadnych komplikacji i bardo sybko.Czy ktoras z was mialam taki lub podobny problem i czy te miala przepisane tabletki anty goru dzieki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Lipiec 24, 2009 Ja musiałam przyjmować luteinę cały czas (chyba kilkanaście dni), póki nie pojawiło się plamienie lub krwawienie. Nie było określone, że mam przyjmować tyle i tyle dni, miałam ustaloną dawkę dzienną i miałam brać do okresu. Jak pojawiło się krwawienie, wzięłam pierwszą pigułkę anty, cykle uregulowały się od razu. Nie powinnaś chyba brać tabletek anty, jeśli nie miałaś okresu (czyli w środku cyklu). Chyba, że lekarz liczy na to, iż po wzięciu 21 pigułek pojawi się krwawienie z odstawienia. Wg mnie chyba są na to marne szanse, ale nie jestem lekarzem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach