Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlexandruniaK

Duszności

Polecane posty

Gość AlexandruniaK

Witam. Wiem, że nie jestem jedyna i oryginalna ale mam problem z dusznościami :/ Jestem w 23tc i mam straszne duszności, nie mogę sobie z nimi poradzić. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gość AlexandruniaK
Wolałabym bardziej "mądre" odpowiedzi, a nie żarty!

Gość a czy masz daleko
do lekarza?

Gość marmurekowa
A jak u Ciebie te duszności wyglądają? Ja miałam i nadal mam z nimi kłopot jedynie jak jeżdżę zatłoczoną komunikacja miejską lub w upalne dni kiedy to nie ma czym oddychać. Sposobu jako takiego nie mam ale staram się pić dużo wody i jak najwięcej odpoczywać. Niestety często robi mi się słabo dlatego dużo leże i się nie przemęczam.

Gość AlexandruniaK
Moje duszności to nic innego jak krótkotrwały brak oddechu tzn.ciężko mi złapać oddech :/ Jak na 23tc nie mam dużego brzucha, a lekarz od USG stwierdził, że moja córeczka jest szczupła. Nie wiem czym to jest spowodowane :/ Nasila się popołudniami i wieczorem :/ W nocy mam spokój. Może to przez pogodę?!

Gość Judy22
Ja też się z nimi męczyłam strasznie :/ Jedyne co mi pomagało to chłodny napój i odpowiednia leżąca pozycja na boku. Ale niestety i to nie zawsze dawało ulgę. Musiałam się czymś zająć, na czymś skupić to jakoś udawało mi się do tego przyzwyczaić... Lekarz mi tłumacył, że to nie powoduje żadnych problemów u dziecka. Teraz jestem w 9 mies i ustąpiły - brzuch jest znacznie niżej. Więc pozostaje przeczekać.

Juz w 23 tc Wam dokuczaja? No to poczekajcie na 31tc, wtedy dopiero sie zaczyna... :classic_cool: