Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwierana

reczne rozwarcie?

Polecane posty

Gość rozwierana

witajcie jestem w 41 tc, we wtorek mam miec wywolywany porod, jednak 2 dni temu bylam u lekarza, ktory dosc bolesnie mnie zbadal. Nic nie powiedzial, przyszlam dzisiaj i okazalo sie, ze mam rozwarcie na palec. Znowu mnie zbadal, ale tym razem tak, ze darlam sie wnieboglosy- jak sobie przypomne to uczucie to az mnie ciarki przechodza. Powiedzial, ze dzieki temu rozwarcie moze szybciej postepowac. Bylam w szoku z tego bolu i nie poytalam o szczegoly ale czy to mozliwe? Zalecil jeszcze duzo seksu, co by akcja szybciej postepowala, ale zastanawia mnie to rozwarcie, czy to mozliwe?

Gość rozwierana
czy to mozliwe oczywiscie, ze recznie doprowadzil do tego rozwarcia :D

Gość masaż szyjki macicy
prawdopodobnie robił ci masaż szyjki macicy, to boli nie miłosiernie

Gość masaż szyjki macicy
ale ma właśnie doprowadzić do rozwarcia

Gość magdaamama
dokladnie tak - masaż szyjki ci zrobił....ból taki ze jak sobie przypomnę swój poród i położną która mi go zrobiła nie uprzedzając o tym to az mi sie płakac chce...koszmar i masakra...

Gość rozwierana
a czy w zwiazku z tym jest jakas szansa na to, zeby te rozwarcie w przeciagu tych kilku dni postapilo samo i zebym nie musiala miec kroplowki z oxy? Bolec bolalo, az sie podarlam,uczucie jakby dotykal mi samego koniuszka tej szyjki, myslalam, ze masaz szyjki trwa dluzej? bo jemu zajelo to doslownie pare sekund, dlatego zastanawialam sie, co zrobil. ale dzieki za odzew :)

Gość magdaamama
na pewno przyspieszy to postep rozwarcia..ja po masazu który miałam zrobiony i po kroplówce z oxy urodziłam bardzo szybko...ale ból taki ze az mi zdolnosc myslenia odbierało...szybkiego porodu Ci życze i zdrowego dzidziusia:)