Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

refleks_ja

KIEDY PIERWSZA MIESIACZKA PO PORODZIE??

Polecane posty

czekam i czekam... 3miesiace temu urodzilam syna, bardzo krotko karmilam piersia wiec chyba juz powinna byc? po porodzie krwawilam 3 tyg. Miesiac temu mialam jakies 2 dniowe plamienie (okresem tego nazwac nie mozna:o)i dalej cisza.... dodam, ze wspolzyje z mezem normalnie, zabezpieczamy sie prezerwatywa, nigdy nie pekla ani nic... wiec gdzie ten okres??

Gość ola _b
Witam! Ja urodziłam w połowie lutego, a okres dostałam pod koniec maja. Karmiłam piersi tylko 1 miesiąc. Pozdrawiam :)

karmiłam synka 6 tyg piersią a okres dostałam równo po 3 miesiacach od porodu moja znajoma zas tez nie karmi piersia i juz 8 miesięcy nie ma okresu także na to chyba nie ma reguły

idz do lekarza, pewnie dostaniesz luteine jesli to nienormalne, aczkolwiek znajoma czekala ponad 3 m-ce na @ a tez karmila krótko

ja jestem prawie 8 po porodzie .od 4 nie karmie. moja ginekolog twierdzi ze aby powstrzymac miesiaczke wystarczy czasem samo przytulanie dziecka do piersi, dziecka dotyk. wtedy, u niektorych kobiet, przysadka dalej jest pobudzana i hamuje cały cykl. Ale nie u wszystkich kobiet tak jest. Warto więc osobiście poradzić się lekarza

8 miesięcy i nie dostałam. ale ja przed ciążą miałam bardzo pobudliwą przysadkę. lekarka kazała czekać do końca miesiąca jak nie będzie to mam zrobić badania

a tak swoja droga bardzo ciekawe z ta przysadka...ja mam (tzn mialam przed ciaza) niewydolnosc przysadkowa wiec chyba odpada? hmmm u mnie pokarm juz calkowicie zaschniety bo podobno jak da sie wycisnac choc krople to moze byc to wlasnie blokada....

najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza. My tu sobie mozamy gdybać i snuć woje mądrości. A tak naprawdę każda z nas to przypadek odrębny. A wiesz- z hormonami to różnie bywa. Wtedy miałąś niewydolną a ciąża dużo potrafi zmienić, więc nie wiadomo co się dzieje

no wlasnie... z tym ze wizyte mam na 21 siernia i do tego czasu mialam wyleczyc infekcje a zaczac brac leki po miesiaczce wlasnie :( najgorsza z opcji bylaby ciaza, ale to chyba nie wchodzi w gre, nbylismy zawsze zabezpieczeni choc gumkom nie ufam za grosz :P

Gość degass
Ja dostałam dokładnie po 13 m-cach, karmiłam do 10 m-ca:)