Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hohoholiday

TUNEZJA - kilka pytań

Polecane posty

Gość hohoholiday

Prosiłabym o pomoc osoby, które w Tunezji juz byly lub wiedza cokolwiek na temat tego kraju :) 1) Jade z trzema koleżankami, wszytskie jestesmy mlode i chcemy oprocz odpoczynku na plazy dobrze sie pobawic. Czy jest w Tunezji szalone, nocne życie? znacie jakas miejscowosc/kurort ktory oprocz swego tunyzejskiego uroku ma rowniez szeroka oferte dla imprezowiczow?:D jakies dyskoteki kluby w ktorych zbieraja sie mlodzi?:) 2) wiem, ze we wrzesniu jest tam Ramadan - czy w typowym, turystycznym miescie tez musze sie liczyc z tym, ze cos bedzie pozamykane, glodni Tunezyjczycy beda niemili itp.? Jesli tak to wolalabym jechac chyba po Ramadanie - tzn po 19 wrzesnia - teraz rodzi sie pytanie czy w tym okresie sa tam jesczze ludzie, miasta tetnia zyciem jak w środku sezonu, czy sa jesczze pootwierane kluby, dyskoteki? 3) Czytałam rózne opionie na temat mieszkańców tunezji - a dokladniej płci brzydkiej:P niektorzy mowili, ze facieci traktuja tam kobiety jak krolowe, sa uprzejmit itd, gdzie indziej przeczytalam, ze faceci sa strasznie bezczelni, nachalni, zaczepiaja dziewczyny. Warto wybrac sie tam bez meskiej obstawy? Jestemy w czworke dziewczynami - w tym dwie blodnynki heh...sa tacy straszni jak ich opisuja czy nie? 4)Czy w sklepach mozna bez problemu kupic alkohol? 5) Czy to prawda, ze w Tunezji nalezy sie targowac? czy tylko mozna a nie trzeba? Czy to prawda, ze jesli spojrze ktoremus z tamtych facetow w oczy to juz znak ze jestem 'chetna'? Mam unikac patrzenia im w oczy jak ognia?:P 6) Jesli wykupie wycieczke to opce all ionclisive - w takim razie na tydzien ile kasy by soe przydalo? (na wycieczki, imprezy o jakas pamiatke) Prosze o odpowiedz, chocby na kilka z pytan ktore zadalam:D:D

Gość hohoholiday
upupu heeelp

Gość musztarda
wypier-papier stąd !

Gość hohoholiday
:D

Gość hohoholiday
up

1) zwykle dyskoteki znajdują się przy hotelach, w centrum miasta też czasem są ,ale jest tam niebezpiecznie i mało turystow tam chodzi. Zycie nocne polega tam raczej na tym ,że wieczorem arabowie otwierają wszystkie sklepy i można wybrać się na zakupy. 2) W Ramadanie wszystkie sklepy są otwarte tak jak zwykle. Kluby dla turystów tak samo. 3) Faceci są strasznie nachalni , łapią za tyłek , za cycki, chcą umówić się na seks i tak jest dosłownie na każdym kroku. Nie pamiętam żebym gdzies mogła spokojnie pojść

Gość hohoholiday
mówiąc kluby dla turystow - masz na mysli te przy hotelach? bedzie tam szansa pobawic sie w gronie mlodych osob czy raczej rodzin z dziecmi ktorzy zamieszkauja ten hotel? pod koniec wrzesnia bedzie to wszytsko jecszze czynne?

Gość hohoholiday
uuuuup

Gość hohoholiday
dzieki sprawdze :) we wrzesniu tez jest rownie imprezowe? w ramadanie? albo pd koniec wrzesnia?

Gość .l.ll..l.l.l...
1) jest zycie nocne ale w duzych miastach takze polecam hotel w jakims miescie a nie poza, bo tam to tylko dyskoteki hotelowe a we wrzesniu to juz raczej po sezonie i moze byc nudnawo lub wogóle ich nie byc-zalezy od hotelu-u nas była w wrzesniu juz zamknięta ;/ 2)ramadan-byłam w czasie niego i nie zauwazyłam zeby było jakos dziwnie, no moze kolacje jak podawali kelnerzy w hotelu, to szybko zabierali talerze z przed nosa prawie, zeby goscie juz poszli, ale trzeba ich zrozumiec-głodni byli cały dzien nie jedli, a po zmierzchu mogli dopiero ;) 3)faceci sa nachalni, ja byłam z męzem postawnej postury wiec leciały tylko jednoznaczne teksty, ale dziewczyny w hotelu które były same były nękane bardziej, co poniektórym zreszta to się podobało, i jestem pewna ze pouzywali sobie chłopcy z numi pewnie :) 4)nie wiem jak w sklepach, napewno w barach hotelowych 5)trzeba!!!!inaczej zapłacisz na 100%ze 3 razy więcej!jak Ci podadzą cene to nigdy nie zapłac wiecej niz połowe tego co Ci proponuje! 6)z tysiaka na osobe wypadałoby