Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mtc

Czy udać się już do lekarza?

Polecane posty

Gość mtc

Witajcie, od roku staramy sie o dzidziusia, miesiąc w miesiąc z testami owulacyjnymi aby nie przeoczyć tego dnia. Przed wszystkim zrobiliśmy badania, z wynikami udaliśmy się do ginekologa, stwierdził iż wszystko w porządku i pożegnał nas mówiąc "do zobaczenia za miesiąc". No i niestety ten miesiąc się przedłuża. Czy to już czas aby udać się do lekarza i wykonać dodatkowe, może bardziej szczegółowe badania? Mamy dość powiem szczerze. t

Gość za bardzo się nakręcacie
a czy nie chcecie przypadkiem za bardzo? Może powinniście się troszkę wyluzować, gdzieś wyjechać? Takie siedzenie z testem w ręku co miesiąc jest bardzo stresujące i może być powodem tego, że nie zachodzisz w ciążę. Jeżeli starania trwają dłużej niż rok, to należy udać się do ginekologa lub specjalisty od leczenia niepłodności.

Zdecydowanie tak. Przede wszystkim pełne badania hormonalne i badania nasienia partnera. Chyba że juz robiliście.

My też mieliśmy takie problemy. Prawie rok czasu sie staraliśmy bez skutków. Jednak w końcu odpusciliśmy - powiedzielismy co bedzie to bedzie. A też wariowalismy z testami owulacyjnymi, mierzeniem temperaturki co dzien bla bla bla. Ja zaczęłam brać kwas foliowy, Mąż Androvit . Wyluzowalismy sie całkiem. Nie myslelismy tak obesesyjnie o ciązy. powiedzielismy sobie \"Jak Bóg da to da\". I tak po 2,3 tygodniach brania witamin i luzu bez wariacji i obsesji na temat ciązy zaszłam w tą upragnioną ciążę :D Wlasnie konczy mi sie 8 miesiąc :)) Dam jeszcze wskazówkę, ze skurcze szyjki macicy (które występują przy orgazmie kobiety) pomagają plemnikom przedostać się jak najdalej więc polecam, zeby kobieta doszła do orgazmu zaraz po partnerze. Nam wlasnie tak się udało (całkiem przypdakiem):)) Życzę powodzenia :**