Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluszek leniuszekk..

Czy to grzech ?????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość maluszek leniuszekk..

Jutro idę do spowiedzi :( Mam kilka pytań : - czy spowiadać się z tego że się masturbowałem ? - czy powiedzieć księdzu że zamawiałem na allegro różne rzeczy właśnie w niedzielę ? W niedzielę chyba nie mozna kupować ani sprzedawać ?

Gość hbgvhrejvgbfejh
To nie jest grzech. Grzechem jest cos co zaszkodailo innej osobie np zamordowalas kogos, ukradlas cos no to moze byc grzech. Ale ty nic zlego nie zrobiles, nikogo nie skrzywdziles tym wiec nie spowiadaj sie z tego;/ Spowiedź to głupota;/

Gość sdf
masturbacja to grzech, a zamawianie na allegro w nd - hmmm... zapytaj spowiednika :P

Gość aaanonimowa
ja nie uznaje spowiedzi. Dziś według księży wszystko jest grzechem (nawet to, że w zimie za zimno sie ubieram tylko po to żeby ładnie wyglądać- to jest łamanie przykazania, które brzmi: "nie zabijaj:) :D

Gość aaanonimowa
według koscioła człowie powinien umartwiac sie nad soba wtedy jest godzien zbawienia, powinien zyc skromnie czytaj powinien byc biedny i poszkodowany. Kiedyś było kazanie, ksiadz mówił o 2 męzczuznach. Jeden dziękował Bogu za to, że jest bogaty i szczesliwy a drugi prosił o łaske dla niego, który ejst grzesznikiem. No i ten pierwszy został odrzucony a drugi dostąpił łaski. KTO MI TO WYTŁUMOCZY??

Gość chchch
:O spowiedź jest bez sensu jak dla mnie:O

Gość odpowiedz.......
- czy spowiadać się z tego że się masturbowałem ? Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż! A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa. Jeśli więc prawe twoje oko jest ci powodem do grzechu, wyłup je i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało być wrzucone do piekła. I jeśli prawa twoja ręka jest ci powodem do grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało iść do piekła. - czy powiedzieć księdzu że zamawiałem na allegro różne rzeczy właśnie w niedzielę ? W niedzielę chyba nie mozna kupować ani sprzedawać ? TAK

Kiedyś na zajęciach katechetka mówiła, że jak się w zimie nie nosi czapki trzeba się z tego spowiadać :-o

Gość WYSPOWIADAJ SIĘ NAM
MY CI DAMY ROZGRZESZENIE. ZACZYNAJ!!!!SŁUCHAMY.

Czesc-Kościół twiedzi ze praca w niedziele to grzech-prawda?? Ale ksiądz odprawiając mszę też wykonuje jakąś prace.a takich mszy jest klika w niedziele to się 8 godzinny dzień pracy robi ;)

a z tym allegro to juz wogóle szok-pierwszy raz sie spotkałam z czyms takim ze grzechem jest korzystanie z tego w niedziele.ile inych rzeczy jest też sprzedawanych kupowanuch w twn dzień?/

Gość maluszek leniuszek
No dobra powiem jakie mam grzechy: walę konia nie chodzę do kościoła kłócę się z rodzicami podglądam rodziców jak uprawiają sex próbowałem zgwałcić kolezanke TO TYLE>

rafcio jeśli to prawda to jesteś kłamca, a jeśli to nie prawda to jesteś okropny