Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

codzienne przedmioty- niecodzienne wykorzystanie

Polecane posty

hej, niedługo bede urządzała swój dom chciałabym go ozdobić w niespotykane rzeczy, po pierwsze dlatego żeby nikt inny tego nie miał po drugie żeby zaoszczedzic troche kasy, ostatnio widzialam fajny pomysł wykorzystania puszek np. po mleku. do pustej puszki nalewamyy wode i zamrażamy ją, nastepnie robimy w niej dziurki gwożdziem wg wzoru lub jakkolwiek, rozmrażamy wode wylewamy i wkladamy do śrdoka świeczkę, super efekt puszke mozna dowolnie dekorowac, materiałami lub koronkami czy czym kto chce. znacie jeszcze jakies pomysły na wykorzystanie rzeczy które i tak wyrzucamy? Wiem że to nie ten dział ale mamy chyba zajmują sie czasem czym innym niz tylko opieką nad maluszkami :)

zanim sprowadziłam sie do miasta to mieszkałam na wsi i moja babcia hodowała knury. ich wysuszonych odchodów dodawała później do niedzielnego rosołu mówiąc że to Ziarenka Smaku.

myślałam że topik fajnie sie rozwinie ale widze że tylko marne prowokacje, no cóż chyba za dużo sie spodziewałam po tym forum

Gość atujaaaaaa
Wiele fajnych rzeczy można robić Np pustą butelkę polewać różnymi kolorami wosku ze świec,powstają fajne,ozdobne świeczniki.

Gość trtr
skorzystam z okazji żeby tu wyrazić swoje uwielbienie dla podszywaczy, w tym dla celnej krytyki tematów :classic_cool: brawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szczerze nie znam żadnych fajnych pomysłów, ale ten z puszką po mleku na pewno wykorzystam :) Czekam na kolejne od mądrych formuowiczów :)

Gość Karolineczka Laleczka
KOLOROWA SÓL: zwykłą sól wsypujemy do szklanki (słoika itp.) bierzemy mazak moze byc wyczerpany, bez zasuwki wkładamty wkladem do soli i krecimy az sól się zabarwi pózniej przesypujemy ja do jakiegoś ozdobnego naczynia i mamy fajna ozdobę można tez zrobić kilka kolorów soli i powsypywać je warstwami świetny efekt mam takich kilka w domu mam ten pomysł właśnie z kafeterii :)

Gość Karolineczka Laleczka
kolorową sól można też zrobić z kredy kolorowej, do miski wsypujemy sól i trzemy ją kolorową kredą i wychodzi nam np niebieska sól

Gość 606060606060
A teraz coś ode mnie.Ja nie miałam takiej soli pod ręką natomiast użyłam tego co miałam w kuchni(sól,pieprz,kolorowe przyprawynp.czerwona to barszcz albo Delikat,kawa,herbata)i zamianiając co rusz kolor i fakturę materiału usypałam posługując się patyczkiem i kartką papieru,taką sypankę w kieliszku. Na koniec posypałam znów soli.W któtkim czasie sól stwardniła co zabezpieczyło kolorową mozajkę w szkle.Zawiązałam kokardkę wkoło nóżki kieliszka.I sprezentowałam mojej znajomej która uwielbia ozdowy usypane z różnokolorowego piasku.Prezent się podobał do dnia dzisiejszego stoi na komodzie. Pozdrawiam

Gość megalomananna
CAŁKIEM NOWA SZMINKA: ja mam pomysł, nie wiem czy ktoś wcześniej już to pisał, ale powiem otóż mamy szminki, których już nie używamy. Wkładamy je do garnuszka (oczywiście bez opakowania) i podgrzewamy, aż do uzyskania rzadkiej konsystencji. Mieszamy oba kolory szminek, aż do uzyskania jednolitego, całkiem nowego, niespotykanego koloru! Przelewamy maź do jakiegoś pudełeczka, wkładamy do lodówki (tylko NIE do zamrażarki) i wyjmujemy kiedy szminka zastygnie! Nawet jeżeli kolor nowej szminki nam się nie spodoba to nie żal będzie jej wyrzucić.

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
up

Gość Matr-x
Witam. Chciałem odświeżyć temat odnośnie pomysłów na wykorzystanie pustych puszek po mleku dla dziecka. Czy może macie jakieś ciekawe pomysły :)