Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyczekująca okresu

miesiączka po escapelle!!!

Polecane posty

Gość wyczekująca okresu

hej, chciałabym opisać swój przypadek. 4 lipca wzięłam escapelle (późno, ok 60h po potencjalnym załpłodnieniu) potencjalnym, bo nawet nie uprawiałam seksu - sperma mogła być przeniesiona do pochwy na palcach partnera, ale jeśli nawet była, to może nawet niewystarczająco głęboko (jestem dziewicą więc bardzo mnie bolało i zbyt głęboko się nie dało). ginekolog sam powiedział mi, że wypisuje mi receptę dla świętego spokoju, że wcale nie musze jej brać. ja jednak się boję i to do tej pory, bo 6 dni po zażyciu tabletki miałąm co prawda 4-dniowe obfite krwawienie, ale okres spóźnia mi się już o tydzień! boję się, że jednak mogę być w ciąży... coo tym myślicie???

Gość wyczekująca okresu
błągam ludzie, miejcie troche serca i odpowiedzice, po to jest forum! jak wy zadajecie pytania to też oczekujecie odpowiedzi ;(

Ojej, wzięłaś taką dawkę hormonów tylko dlatego, że bałaś się że sperma mogła być przeniesiona do pochwy i to nie wystarczająco głęboko... Escapelle wywołuje nagłą burzę hormonów, gospodarka hormonalna ulega zachwianiu i nie ma co liczyć na dawną regularność cyklów, bo to się rzadko zdarza. Przez kilka tygodni lub miesięcy możesz mieć problemy z cyklami, organizm musi się na nowo unormować.

W ciąży prawie na pewno nie jesteś. Gdybyś była to gratuluję, niepokalane poczęcia :D:D Zrób test i się nie wygłupiaj ;)

Gość jadżka z sąsiedztwa
jeżeli są to leki typu postinor, to kochana sobie możesz poczekać. Ja po takich lekach, miała miesiączke po 2 tygodniach a potem po 40 dniach. Ze strachu można ... Cierpliwości.albo kup test.

Gość wyczekująca okresu
no wzięłam, bo myślałam że jak wezmę to się uspokoję, a tu lipa! i nie uspokoję się dopóki nie dostanę okresu. ale dzięki wam za info, postaram się trochę wyluzować, skoro ciążę można wykluczyć... :*

Gość wyczekująca okresu
a co do testu to się naczytałam, że czasem kłamią, czasem widać niewyraźnie tą drugą kreskę itp. agdybym ją zobaczyła, to bym dostała zawału na miejscu. ehh, wszyscy mówią że moje drugie imię to panika, ale nic nie poradzę..

To wyluzuj, po każdym współżyciu będziesz lecieć po Escapelle, bo może kropelka, może odrobinka? Czekaj na okres albo zrób test czy kilka testów, jeśli jeden nie będzie dla Ciebie wiarygodny.

Gość wyczekująca okresu
ehh... poczekam. ale chyba umręze strachu

Gość wyczekująca okresu
nie no, nie mogę, zaraz zawału dostanę. błagam, niech ktoś powie że jestem głupia i że na 120% nie jestem w ciąży !