Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda malo wiedzaca

Prosze o pomoc- mam problem ze studiami...

Polecane posty

Gość mloda malo wiedzaca

chcialam isc na pewien kierunek. nie dostalam sie na dzienne ale na zaoczne owszem:) i moze nawet bylabym sklonna skonczyc zaoczne gdyby nie to ze one sa o 1,5 roku dluzsze,,, inzynierskie dzienne trwaja 3 lata a zaoczne 4,5 .. zalezy mi na tym czasie wiec pomyslalam ze przeniose sie na dzienne na drugim roku( oczywiscie rowniez dlatego ze chcialabym wiecej wyniesc z tych studiow a nie tylko na odwal na zjazdy jezdzic) i tu jest problem: bo jakims nadludzkim:P wysilkiem mialabym te srednia 4 powiedzmy.. ale co z egaminami? jesli zaoczne trwaja 1,5 roku dluzej to zapewne te egzaminy sa bardziej rozlozone w czasie. nie wiem ile jest egzaminow w sesji ale tak przykladowo po 1 roku mialabym zaliczenie z 5 a dzienni z 7... i co wtedy? mial ktos taka sytuacje?...

Gość errika
jaki kierunek?? moim zdaniem po roku bez problemu, znam takich ludzi, a wiesz że i z dziennych odpadają więc miejsca się znajdą;-) wtedy jeszcze nie powinno być wiele różnic a jak będą to po prostu dziekanat każe Ci je nadrobić i tyle, także jeśli dasz radę ze średnią to wydaje to się bardzo realne;-)

Gość mloda malo wiedzaca
budownictwo:) takze nie taki lekki kierunek ale bardzo chce studiowac akurat to..:) myslisz ze roznice nie beda duze?... kurcze.. tylko to jest problemem bo przeciez powinni sie zgodzic jesli beda miejsca

Gość errika
to idealnie bo ja też na tym jestem:-) i są u mnie ludzie co przenosili się z zaocznych, aż tak dokładnie nie wiem jak ale wiem ze można;-) tylko im szybciej tym lepiej

Gość dgnhder
raczej zapomnij ze cie przepisza na drugim roku. zbyt popularny kierunek i za bardzo dbaja tam o studentow, no i jeszcze dojda ci roznice programowe. swoja droga nie jest trudno sie dostac na budownictwo wiec nie wiem czy sobie na nim poradzisz, skoro dostalas sie tylko na zaoczne (nie zebymz le zyczyla, po prostu znam realia)

Gość mloda malo wiedzaca
nie jest trudno sie dostac? na mojej uczelni bylo takie zatrzesienie- po prostu najpopularniejszy kierunek. a skoro jest duzo osob na miejsce to raczej nie jest tak latwo sie dostac. czytalam gdzies ale to w zwiazku z inna uczelnia ze nie przenosza po pierwszym semestrze, ze dopiero po roku mozna. a czy o takie rzeczy to pyta sie w dziekanacie? kogo mam spytac? pan ktore siedza w tym takim jakby sekretariacie czy wlaic do dziekana?.. bo nie mam starszego rodzenstwa zeby mi ktos pomogl a kuzyni i znajomki nie studiuja nawet w tym miescie

Gość dgnhder
ktora to uczelnia?

Gość mloda malo wiedzaca
polibuda lubelska

Gość dgnhder
u mnie tez to byl najbardziej popularny keirunek i przyjmowali od nieco ponad 1/2 max ilosci punktow wiec to raczej nie az tak zle..

Gość dgnhder
najpierw sprobuj napisac podanko do dziekana: ze ci zalezy ze nie mozesz studiowac zaocznie czy cos, moze przejdzie ale jesli bralko ci malo pkt

Gość errika
dużo ludzi rezygnuje z dziennych i miejsca powinny się znaleźć, zresztą znam takich ludzi co się przenosili, wiec chyba się da, ja miałam to szczęście ze od razu się dostałam;-) a różnice to nie problem, ja teraz jestem na granicy nowego i starego systemu, jak spadnę to jest kilkanaście przedmiotów podobno... a uważasz, ze zaoczne budownictwo to jest zły pomysł?? moim zdaniem wymaga i tak tyle samo wysiłku i pracy zaoczne jak dzienne

Gość mloda malo wiedzaca
nie wiem jaki byl max punktow. wiem tylko ze lista rezerwowa byla bardzop dluga. nie zaglebialam sie w to w tym roku ale co roku liczba osob/miejsce idzie w gore. w zeszlym bylo 7. nie jestem jakims mega orlem chociaz mature zdlam moim zdaniem bardzo ladnie no ale nie dostalam sie i juz.

Gość errika
widzisz a ja tez z lubelskie, to od razu lepiej;-) baaardzo ciężko się teraz dostać i z młodszych roczników masa rezygnuje... więc na pewno masz szanse;-)

Gość mloda malo wiedzaca
nie uwazam ze zaoczne sa strassznie złe ale kazdy kto studiowal badz studiuje cokolwiek namawi mnie na dzienne. mnie absolutnie nie zalezy an zyciu studenckim nad ktorym kazdy sie rozplywa. chce sie tylko dobrze nauczyc:) no i jeszcze czesne.. zaczelam pracowac i mam kilka mozliwosci zostac i dojezdzac albo wyjechac do lublina.. nie wiem ejszcze. w kazdym razie wole chyba pojsc na dzienne i skonczyc je w 3 lata niz 4,5... chce pojechac na uczelnie tylko nie wiem po pierwsze czy teraz sa tam jacys ludzie z ktorymi moge o tym pogadac i w ogole z kim mam rozmawiac...

Gość dgnhder
ja uwazam, ze przynajmniej inz. powinno sie robic dziennie, bo to podstawy, a mgr. bez roznicy, zalezy czy ktos chce pracowac czy nei

Gość dgnhder
a nie wiesz od czego sa telefony? zadzwon i zapytaj, jesli jechac nei mozesz

Gość mloda malo wiedzaca
o ale super:) no w 2 i 3 turze naboru duzo miejsc sie zwolnilo ale dla mnie niestety nie starczylo. coz, zaplacilam juz czesne i postanowilam twardo isc do celu. ale bardzo bym chciala przeniesc sie na dzienne.. to jak tam pojade to do kogo sie udac?... oni nie maja tam teraz urlopow w ogole?.. kurcze, nie mam nikogo kto moglby mnie "prtzeprowadzic" przez te dzungle:) wszystko jest dla mnie nowe obce i zawiłe..

Gość mloda malo wiedzaca
errika to gdzie powinnam sie udac po takie informacje?...

Gość errika
nie mam pojęcia, ja tam zajrzę we wrześniu na pewno;-) ale jak rekrutacja trwa to ktoś jest tylko obawiam się czy by cie nie zbyli w tym momencie, skoro już jesteś na tych zaocznych to wpierw postaraj się o średnią, potem zapewne normalne podanie do dziekana i tyle:-) reszta już zależy od konkretnych okoliczności i sytuacji jaka będzie za rok... mogę spróbować kogoś popytać kto się przenosił jak to było:-) ale powiem Ci taki paradoks o tym roczniku wyżej od Ciebie, podobno strasznie było ciężko się dostać, ale nie wiem jak to możliwe bo stwierdzili, że nigdy takich głąbów jeszcze nie widzieli;-) (mojego nie doceniają...) i że naprawdę dawno tyle ludzi po pierwszym roku samo nie zrezygnowało... więc ja nie wiem jak to się dzieje, że progi tak rosną a poziom studentów spada...

Gość dgnhder
bo teraz matura nie jest zbyt trudna? :o zreszta, z tego co wiem to na kazdje uczelni tak sie uwaza, ze ludzie nie sa zbyt madrzy :P (oczywiscie dotyczy rocznikow z nowa matura)

Gość errika
ogólnie źródłem informacji jest dziekanat i pani dziekan:-) ale skoro i tak idziesz na zaoczne to nie musisz już teraz się tego dowiadywać, we wrześniu już na pewno polibuda będzie normalnie funkcjonować a ty pewnie tu przybędziesz się zorientować we wszystkim to odwiedzisz panie w dziekanacie:-)

Gość errika
ja nie mam takiego porównania bo znam swój rocznik i to co tu się wyprawia to moim zdaniem też przechodzi ludzkie pojęcie i ciężko sobie wyobrazić coś gorszego, ale wierzę bo u mnie jednak tyle ludzi nie odpadło... a też już nowa matura:-)

Gość dgnhder
a poza tym nie jarze ludzi ktorzy pytaja o takie rzeczy na kafe :o chyab uczelnia ma swoje forum, samorzad studencki i wydzialowy, stamtad dowiesz sie duzo wiecej niz stad :o

Gość dgnhder
aha- no i najpierw przestudiuj regulamin uczelni

Gość errika
u nas nie ma sensownego forum, samorząd-nie działa na taką skalę raczej... organizacja kuleje;-)...

Gość dgnhder
to kicha :o