Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cab

Citizen Advice Bureau UK

Polecane posty

Gość cab

czy znacie adres lub nr tel. CAB z polską obsługą? pilnie potrzebuję zasięgnąć porady-ale mój angielski nie jest za dobry.

nie slyszalam nic o polskiej obsludze,ale pewnie jak zadzwonisz do swojego rejonowego CAB i poprosisz o tlumacza.... Tam zwykle trzeba sie umawiac na spotkanie, raczej nie stosuja porad przez telefon

nigdy nie bylam w takiej sytuacji wiec nie wiem, to ja zwykle robie za tlumacza :)

Gość cab
a może ktoś podpowie co mam zrobić: przyznano mi Housing Benefit i mam więcej z nim problemu niż korzyści z prostych błędów urzędników. Kiedy idę do nich sprostować błędy mówią mi,że nie poprawią błędów,bo inaczej musieliby oddac mi pieniądze. A błędy podstawowe robią takie,że piszą mi,że pracowałam,a w ogóle nie pracowałam i liczą dochody razem z mężem-czyli podwójne,a nigdy nie było takiej sytuacji.Pracowaliśmy na zmianę i dostali p-45 moje i p-45 męża.Teraz tylko mój mąż pracuje,a oni znowu mi naliczyli ,że razem.3 razy byliśmy to prostować,a oni swoje!!!!!!!!!.Czysta matematyka ich zabija.Ja już nie wiem co robić,bo za błędy tych urzędników musze oddać im znowu 400f.A dodam,że podałam wszelkie zmiany i też była kobieta na kontroli,która też wpisała z błędami. I właśnie stąd pytanie o CAB bo ja mam płacić za coś czego nie było-nie pracowałam! Poradźcie coś.

Gość kfkjdghdsf
Najlepiej zrobisz,jak napiszesz do nich pismo zażalenie.Złóż u nich albo wyślij poczta poleconym.Napisz,że popełnili błąd naliczając Ci pensję i dodaj,że zgłosisz się do CAB. Szkoda,że z Twoim językiem kiepsko,bo najlepiej iść i zrobić zażalenie do głównego menagera.Myślę,żę list może pomóc. Pozdrawiam

Gość kfkjdghdsf
Albo po prostu poproś kogoś,żeby Ci pomógł i poszedł z Tobą do tego CAB. Urzędy naprawdę boją się tego biura,bo oni walczą z wszelkimi nieprawidłowościami.

Gość cab
dziękuję za radę-tak zrobię

Gość cab
mój mąż dzisiaj był w CAB i okazało się,że była Polka. To było dobre posunięcie-powiedziała,że sprawa jest wygrana.Oni muszą nanieść zmiany do roku wstecz-jeśli popełniali błędy.Była w szoku jak zobaczyła,co za bzdury przysyłali. Jesteśmy dobrej myśli.