Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żółta się pyta

CC na wołoskiej- wielka prośba o porady

Polecane posty

Gość żółta się pyta

Witajcie Przede mną cc- ze względu na stan zdrowia, konieczne. Będę na pewno rodzić na wołoskej, bo stamtąd jest mój lekarz prowadzący. No i mam pytanie jak to wygląda przy zaplanowanych zabiegach. Na jakiej sali się odbywa, co z sobą trzeba mieć, czego się spodziewać, o co pytać i o czym pamiętać. czy polecacie brać "opiekę" na te 12h po cc, czemu tak i czemu nie czy polecacie położyć się w jedynce na jakiś czas po cc, czy nie ma to sensu. co jest zaplanowane przed cc- wiem na pewno, że lewatywa, czy hmm, lepiej zrobić ją sobie samej w domu, czy zdać się na szpital? jak dbać o brzuch po cc, wiem, że są jakieś "ściągające" majtki, czy dla każdego i kiedy je nakładać? Kiedy widzi się dziecko? Po cc, chyba przez 12h leży się i chyba z dzieckiem nie ma kontaktu, ale czy mąż może oglądać, widzieć, dotykać, nosić? czy będzie to uzależnione od tego, czy będziemy na osobnej sali, lub na "ogólnej"? To nasze pierwsze i trochę nie bardzo wiemy co i jak, więc za wszelkie podopowiedzi, będę bardzo, bardzo wdzięczna. nawet za informacje, które zdawały by się być oczywiste. Pozdrawiam Bardzo!

Gość żółta się pyta
proszę....

Gość mamusia12w3ed
Spkojnie dasz rade :) Co to za szpital na Wołoskiej? gdzie to jest w jakim mieście? Ja rodziłam w KRakowie. Lezałam po cc na sali dwuosobowej. Sama na sali chyba umarłabym z nudów. Lewatywę zrobiłam sobie w domu -rano, przed zabiegiem. Jeśli sobie sama nie zrobisz, zrobią Ci w szpitalu. tzn. sama sobie zrobisz :) dadzą Ci specjany płyn w buteleczce, pokażą co i jak i zamkną w łazience :) Ja żadnych ściągających majtek nie używałam. (Kup sobie natomiast zapas jednorazowych poporodowych) Dziecko pokazali mi zaraz po tym jak je wyjęli z mojego brzucha:) mogłam je zobaczyć i pocałować :) Pożniej zostało zbadane i zawiezione na sale, gdzie pielęgniarki je ubrały. Był przy tym moj mąż, robił zdjęcia maluszkowi. Po kilku godzinach od operacji przewiezli mnie z sali pooperacyjnej na sale poporodową i przynieśli synka na pare godzin. Pierwsze dwie noce mały był pod opieką pielęgniarek, trzecią noc spędził już ze mną. W ciągu dnia był cały czas przy mnie.

Gość zyleta1985
chcesz szybko zarobić? wystarczy wejść na tę stronę www.polski-bux.pl/?r=nowamary i si zalogować. codziennie 25 reklam do klikania. zarobek gwarantowany a na początek dostajesz 6zł. naprawdę warto