qwertyqqq 0 Napisano Lipiec 27, 2009 od kilku dni gnebi nas problem mozliwej przyszlej ciazy... mimo iz nie doszlo do stosunku (nigdy wczesniej tez go nie bylo) to pozostaje jakas niepewnosc a im wiecej sie czyta na rozne tematy tym wieksze sa watpliwosci... tego dnia ja dotykalam czlonka chlopaka a on mnie ponizej pasa, nie bylo wytrysku, jednak przez moment na rece chlopaka pojawil sie preejakulat (w malej ilosci), zorientowalam sie ze w tej cieczy tez moga byc plemniki dlatego zwrocilam uwage, chlopak przetarl tylko reke... nie wiem czy cos na niej zostalo czy nie, trudno powiedziec... a pozniej reka spowrotem powerdowala do moich narzadow... po pieszczotach poszlam do lazienki by zmyc to co w razie czego moglo zostac (uwaga tylko taka ze nie mialam palca w pochwie). sama mialam swego czasu problemy natury endokrynologicznej, zazywalam hormony, od dziecka nie mam jednego jajnika, moj cykl byl wczesniej nieuregulowany, teraz wszystko jest w normie... mam 30-32 dniowy cykl, a w momencie pieszczot wypadal mi 15 dzien cyklu, wiec sadze ze mogly by to byc dni plodne, dlatego tak sie boje... mimo iz jestem pozbawiona jednego jajnika to ten ktory zostal radzi sobie juz bardzo dobrze i mam okres co miesiac jak kazdy. prosze o obiektywna ocene sytuacji bo kazda nasza ocena jets wynikiem coraz wiekszego stresu... niby smieszne ale zawsze istnieje jakies ryzyko i prawdopodobienstwo... a do czasu zrobienia jakiegos testu mozna zwariowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meaaa 0 Napisano Lipiec 27, 2009 tylko dotykanie jedzenia powodem tycia??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fdvfd Napisano Lipiec 27, 2009 nie jestes w ciąży, nie panikuj kobieto tak sie w ciąże nie zachodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwertyqqq 0 Napisano Lipiec 27, 2009 wiem ze tak sie w ciaze nie zachodzi! masz mnie za przedszkolaka? chodzi mi tylko o to czy jesli troche cieczy zwanej preejakulatem dojdzie w jakis sposob po pochwy to mozliwe jest zaplodnienie w czasie dni plodnych? bo jak czytalam to badania naukowe dowodza ze wytepuja w niej plemniki (czasem martwe, czasem nie zdolne do ruchu ale jakie jakies prawdopodobienstwo jest), stad moje pytanie, inaczej bym sie raczej nie pytala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fdvfd Napisano Lipiec 27, 2009 w prejakulacie plemniki są upośledzone, zreszta jest ich malutko w porownianiu z iloscia w spermie poza tym facet skoro facet wytarL rekę (plemniki umieraja na zwenatrz) to chyba nie ma sie o co matrwic co? nie schizuj kobieto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwertyqqq 0 Napisano Lipiec 27, 2009 tylko o to się rozchodzi,że najpierw dotkną mnie a później dopiero obtarł rękę o chusteczkę mało starannie, im więcej o tym myślę tym gorsze myśli do głowy przychodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Lipiec 27, 2009 Nie martw się, nie jesteś w ciąży. Nie tak łatwo w nią zajść, jak się wszystkim wydaje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwertyqqq 0 Napisano Lipiec 27, 2009 dakota-dakota troche mnie pocieszyłaś ale jak różne fora sie czyta to idzie popaść w obłęd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwertyqqq 0 Napisano Lipiec 28, 2009 mile widziane są tez opinie innych , dodam jeszcze ze od dzisiaj zaczeły mnie jeszcze bolec piersi... (tj. 20 dzień mojego cyklu). czytając różne fora i opinie ludzi już sama nie wiem czy to za wcześnie w razie ciąży czy nie... bo zawsze bolały mnie przed okresem... różnica jest taka ze teraz jakby bolały cale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach