Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozciem3

balagam wpiszcie sprawdzony przepis na gofry

Polecane posty

Gość pomozciem3

próbowalam juz chyba z 10 i zawsze cos jest nie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eee tammm
chetnie,ale gdzies mi sie zeszyt z przepisami zawieruszył(dodaj proszku)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kdramatyczka
poszukaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wpisz tu w \"Szukaj\" na Kafe słowo gofry - pamiętam że jest jeden taki temat w którym jest chyba z 15 przepisów, na pewno coś wybierzesz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eee tammm
4jajka 180 gram maki zytniej 100 g cukru 1 łyzka stołowa wody ,wszystkie składniki dobrze zmiksowac przez 10 min,a ja mozna proszek dac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Smażę gofry zawsze wg tego samego przepisu i zauważyłam, że ich wygląd i smak zależy od mąki i tłuszczu, jaki się doda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z goframi sprawa jest o tyle skomplikowana, ze trzeba je piec szybko, zanim ciasto zdazy opasc. tego przepisu uzylam robiac gofry po raz pierwszy i wyszly idealne - lekkie i chrupiace, z duzymi \"dziurami\" w srodku, a nie z zakalcem, jak sie czesto zdarza. 1/2 kg maki 2 jajka 2 lyzeczki proszku do pieczenia pol szklanki cukru pudru paczuszka cukru waniliowego 1/3 kostki masla 2 szklanki wody maslo rozpuszczamy delikatnie w rondelku. make, cukry i proszek do pieczenia mieszamy razem, dodajemy same zoltka i wode, miksujemy. dodajemy przestudzone plynne maslo, miksujemy. z bialek ubijamy sztywna piane i bardzo delikatnie laczymy z reszta ciasta. calosc musi byc plynna, ale dosc gesta. rozgrzewamy gofrownice na maxa, smarujemy olejem i wlewamy ciasto. pieczemy okolo 6 minut. pamietac trzeba, zeby w polowie pieczenia (czyli po 3 minutach) otworzyc gofrownice na kilka sekund, zeby para zdazyla uleciec, a po wyjeciu ich z gofrownicy nie klasc na talerz, tylko np. na kratke z piekarnika (zeby zapewnic dobra cyrkulacje powietrza z obydwu stron - dzieki temu gofry beda chrupiace).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panidomu
Przede wszystkim gofrownica powinna mieć najmniej 1300 W! 0,5 kg mąki 2 jajka (zółtka oddzielnie) 1/2 szk cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 kostka margaryny rozpuszczonej i ostudzonej woda (tyle żeby ciasto pozostało gęste) Ubić mąkę, proszek, żółtka, cukier, wodę i margarynę. Mąkę wymieszać z porszkiem do piecznie, żółtkami, cukrem, wodą i margaryna. Na koniec dodać ubite białka http://poradypanidomu.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomozcie3
butelkowa zielen-wielkie dzieki. gofry były pyszne. postawilabym Ci dużą Cole lub piwo za to\:) dzieki kochana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×