Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polske prawo jazdy

a dzis otrzymalam niemiecki dowod jak to bedzie z prawo jazdami

Polecane posty

Gość polske prawo jazdy

czy ktos moglby mi powiedziec jak to jest dzis otrzymalam niemiecki dowod ,ale mam polskie prawo jazdy powiedziano mi ze musze je przepisac ale czy bede musiala jakis egzamin zdawac i ile to kosztuje ??? bylabym wdzieczna za kazda odp

Gość Prawo jazdami

Gość 30 euro
jesli zostawilas podwojne obywatelstwo, nie musisz zmieniac prawa jazdy

Gość polskie prawo jazdy
tak tylko sie mnie policja zawsze czepiala jak mnie zatrzymali czy mam polskie obywatelstwo mowilam ze mam pl i dlatego mam pl prawo jazdy , a nie chce teraz problemow mam Deutsch -polnisch obywatelstwo wiec musze je zmienic na niemieckie tylko czy musialabym jakis egzamin zdawac itd ???? czy tylko wymienic , prawko mam 2 lata a obywatelstwo niemieckie pare dni

Gość 30euro
nic nie musisz wymieniac - polskie obywatelstwo jeszcze masz jak koniecznie chcesz niemieckie, wystarczy przepisac. Tylko po co wydawac 30euro?

Gość do 180 dni stalego pobytu
mozesz poslugiwac sie polskim prawem jazdy, powyzej tego masz obowiazek wymiany, bo w najgorszym razie grozi tobie sad za jezdzenie pojazdem bez prawa jazdy,z przypadku mojej znajomej wiem, ze zatrzymano jej polskie prawo jazdy, sprawdzono jak dlugo przebywa juz w de, cudem uniknela procesu placac ok. 3000e kosztow prawnych, ja nie polecam oszczedzania tego 30e

Gość mialo byc 18 m-cy

@do 180 dni stalego pobytu : ja sie dowiedzialam, ze taka regulacja prawna, o ktorej piszesz obowiazywala ale przed wejsciem Polski do EU. teraz takiego obowiazku nie ma.