Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aarek 28-=

czy wybuduje dom za 80 tysiaków-------------------------------

Polecane posty

Gość aarek 28-=

jakies 120 m,dach 145 m 10 na 110 w stanie surowym zamknietym jestem z lublina

Gość zola1987
ja jestem z małej mieściny i mój dom kosztował mnie 300 tys. ale z wszystkim z wyjątkiem wnętrz. Mam 300 metrów

Mam duże wątpliwości. Jakiś czas temu myślałam o dobudowie piętra i z wyliczeń wyszło mi ok.100 tyś. ( bez wykończenia)

Gość może taki domek na działkę
choć i to watpliwe

Gość przetrwa mieczak z jajcami 90
jesli jesteś psem to postawisz za to niezłą bude

Gość aarek 28-=
oczywiscie wszystko systemem gospodarczym i to stan surowy może ??zamknięty?? nie wiem

Gość o zesz w morde.............
na stodole moze i by wystarczylo

Moim zdaniem niemożliwe. Może postawisz taką bryłkę, ściany, okna, drzwi, ale w środku bez stropu, schodów itd.

musisz sie poradzic fachowcow. ja natomiast mysle ze domek parterowy wyjdzie taniej niz pietrowy, ale to tylko takie moje zdanie :)

Gość Ewaldi
można próbować maksymalnie obniżyć koszty budowy własnego domu ale w żadnym wypadku nie wolno oszczędzać na izolacjach poziomych i pionowych , nie wolno oszczędzać na ociepleniu domu , gdybym teraz budował dom metodą gospodarczą ( taką metodą wybudowałem dwa domy ) to zamiast cegły lub bloczków gotowych zrobiłbym tak: jeszcze 50 lat temu budowano taką oszczędną metodą i te domy są do dziś, czyli - budowano z desek szalunki aż do stropu i zalewano zaprawą żużlowo-cementową lub wykorzystywano wypalony koks i mieszano z cementem , można również robić bloczki z tego samego surowca samodzielnie , obstawiam że na dom 10 x 10 metrów powinno wystarczyć ok. 2200 bloczków o wymiarach 24 x 24 x 48 cm. strop proponuję obszalować i zazbroić prętetami zbrojeniowymi i zalać betonem mieszanym w betoniarce deski wykorzystane do szalunków wyczyszczone pójdą na dach myślę, że za kwotę ok. 100 tys. zł. można wybudować dom zaknięty w stanie surowym ( ze stolarką okienną )

Gość karoolek..................
nie - nie wybudujesz nic solidnego zame zezwolenia policz

karoolek.................. nie - nie wybudujesz nic solidnego zame zezwolenia policz Daj spokój, to są grosze. Najdrożej kosztowała mnie mapka po wybudowaniu, która była potrzebna przy oddaniu do użytkowania - 500 albo 600 złotych, nie pamiętam już.

Gość aanka..
teraz materiały poszły w dół i mysle ze za 80 poatawisz stan surowy no moze z tanimi oknami

Gość jozek
mam zamiar na wakacje zaczac budowe 140m kw.jedna plyta.50tys.materjaly 30tys robocizna.