Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihaha

__jak sie nazywa takie danie?__

Polecane posty

Gość ihaha

kulki z mięsa drobiowego, a w środku na pewno żółty ser i chrzan. Czesto są w restauracjach na eeselach np., chciałabym znaleźć przepis, ale nie wiem, jak to się nazywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość f vberbhr b
Pseudo dewolaj - pisownia nie przypadkowa :) Tylko skąd ten chrzan?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihaha
no nie wiem. jadłam juz w kilku restaucjach. Są to duze kulki z mięsa drobiowego, a wśrodku na 100% czuję chrzan i ser zółty. ktoś mi mówił, ze tam jest jeszcze jajako

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość f vberbhr b
Z całego, nie mielonego? W dalszym ciągu obstawiam tego dewolaja:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihaha
no raczej mielonego, bo to regularne kule są:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Iwcia-29
to sa kotlety devolay

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihaha
nie są:) wiem, jak wyglada devolay. Na moim własnym weselu były devolaye i te wlasnie kule. Miałam gdzies manu z wesela i tam było napisane, ale zgubiłam :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihaha
Już mam! Pączek drobiowy :D tylko nigdzie przepisu nie ma :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość f vberbhr b
W życiu tego nie widziałam - tego pączka. Z jakich jesteś stron?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihaha
kujawy. Żałuj, bo pycha :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość f vberbhr b
Pewnie dla tego - na mazowszu nie uświadczysz tego. Jak znajdziesz przepis - wrzuć linka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym zrobiła tak
Mięso drobiowe (piersi) zmielić, wbić jajko, dodać cebulkę (zmieloną również), bułkę namoczoną w wodzie/mleku, dosolić, dopieprzyć, wyrobić na gładką masę. udotować osobno jajka na twardo. Następnie uformować jeden wielki "mielony" z masy mięsnej, wysmarować chrzanem (ze słoiczka), poukładać ser żółty i jajka w całości. Wrzucić na wrzątek na jakieś 10 min i ............. jeść! To taki mój autorski pomysł na to danie skoro Ci zależy:) Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mnie to wyglada na kocie
gówno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×