Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xx....xx

ile napoii na slub??

Polecane posty

Gość xx....xx

jak sie liczy zapotzrebowanie na napoije na slub? jaki jest przelicznik na gosci?? potrzebujemy kupic te male buteleczki pepsi, sprite, fanta, mineralka, tymbarki ale niewiem ile sztuk tego potrzeba na ok 130 osob. ktos wie?? ktos kupowal??

Gość majóweczka_majowaaa
jeśli jest wesele z poprawinami to liczysz po 3-4 litry na osobę ogółem wszystkich napojów czy to cola czy sprite czy sok. Co do proporcji ile których to (ale nie pamiętam tego na 100% czy tyle) 50% pepsi, cola, sprite, fanta itd, 40% soki w kartonach, 10% woda mineralna. Najlepiej zapytaj się w hurtowni z napojami oni wiedzą jaki jest przelicznik i ile jakich napojów/soków biorą ludzie na wesele. Ja tak zrobiłam i sprawdziło się :).

Gość nie sypiam z komiczne
masz ewidentny problem z napojami; takze na plaszczyznie gramatycznej - slowa "napoii" "napoije" (ktore nie sa literowkami) mysle ze wejda do historii tutejszego forum

ja mialam wesele 2 tyg temu - dostalismy z sali rozpiske ile jakich powinno byc na stole na 100 osob, w sali powinni Ci powiedziec

i jeszcze jedno - na slub nie potrzeba wcale, potrzebne sa na wesele ;)

Gość będzie dobrze nie martw się
a po cholerę butelkowane napoje ? u nas były soki w dużych kartonach, które obsługa nalewała w duże dzbanki oraz woda mineralna no ale u nas była kulturka: białe i czerwone wina, nikt nie robił drinków z Fantą czy Spritem

Gość ta z wrzesnia
0.5 czy 0.33 napoje?? ja tez mam ten problem, u nas bedzie ok 150 osob wiec podobne przeliczenia, jeszcze mamy czas ale lepiej juz sie zorientowac...