Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaowa mama

od kiedy kakałko dla dziecka ?

Polecane posty

Gość kakaowa mama

oczywiscie mam na mysli specjalne kakałko dla dzieci . od kiedy podawałyscie ?

Gość o ranyyy
kakałko to chyba masz w głowie, tam gdzie inni maja mózg :)

Gość kakaowa mama
nie ma to jak wypowiedz na poziomie . gratulacje intelektu

Gdzies kiedys slyszalam ze na mleku modyfikowanym od 9-miesiaca, ale nie daje glowy za to obciac, po prostu tak gdzies mi sie o uszy obilo

Gość no a jak
Kakałko wypij sobie sama, dziecku podaj raczej kakauko. Przy okazji pijąc kakałko poczytaj słownik ort. Przyda się, jak dziecko pójdzie do szkoły będzie mniej wstydu.

Gość kakaowa mama
najpierw to ty sprawdz sobie słownik ort a potem się wymadrzaj

Gość tabsikowa
a ja podaje córce od momemntu jak mniej wiecej skonczyla 1,5 roku. Kakao robie na zwykłym przegotowanym mleku. Musisz wziac pod uwage to jak dziecko sie wypróznia, jesli ma problemy to bym zrezygnowala z kakaa, jesli nie ma problemow to smialo podaj, ale nie za mocne. Mozesz na mleku modyfikowanym

Gość według miejskiego słownika
slangu i mowy potocznej to 'kakałko' to jest odbyt. A chyba toje dziecko ma odbyt od urodzenia co?

Gość tabsikowa
no i oczywiscie jak zawsze, nie sam topic jest wazny, a pisownia... przestancie sie dziewuchy czepiac

Gość jasne czemu sie czepiac
ze ktoś jest imbecylem.... na kafe to przeciez norma :O

Gość twoje dziecko wysysa rodzyny
ZAWSZE JAK PISZE PODSZYWY TO UZYWAM ZWROTU KAKAŁOWA NORA, KAKAŁKO, MYSLE ZE MAMUSKA TEZ MA DOSWIADCZENIE W KAKAŁOWYCH NORKACH I STĄD TE KAKAŁO ZAMIAST KAKAO :D :D

Gość bibibibi
tak zazwyczaj wymądrzają się zakompleksione, samotne , stare i pomarszczone zołzy , których nikt nie chce więc się wyżywają na innych 🖐️ nie warto się nimi przejmować :) myślę że można spróbować podać je koło roku, choć może ono być produktem alergennym, wiec trzeba spróbować i poczekać na reakcje jeśli nic się nie dzieje myślę ze stopniowo możemy wprowadzać je do jadłospisu naszej pociechy. Kakao jest produktem, który może podrażnić delikatną śluzówkę przewodu pokarmowego dziecka, a poza tym dosyć często zdarzają się odczyny alergiczne po jego spożyciu. Z tego powodu nie zaleca się, by dzieci młodsze niż roczne je dostawały. Z drugiej strony kakao jest bogatym źródłem magnezu, który ma dobre oddziaływanie na prawidłowy rozwój kości i zębów. Nawet jeśli nasze dziecko nie zdradza niepokojących objawów po wypiciu kakao, nie podawajmy go częściej niż 2 - 3 razy w tygodniu. Na rynku dostępnych jest wiele gotowych produktów z dodatkiem kakao, specjalnie przewidzianych dla tak małych dzieci.

Gość tetyt
Ja swoiemu dźiecku podawauam kakałko usz w dziesiontym miesioncu rzycia i macie racie nie czepjaicie siem suownictwa, karzdemu morze siem zdarzycz ziele napisaci

Gość ja pierdykam hehehe
" kakałko" padlam :D

Gość bibibibi
i bende bronic tyvh ucisnionych stareczek-kur polskich matek polek bo po co pisac normalnie? wystarczy ze pszy porodzie wielka glowa mojego malego genjusza rozerwala mi pohfe

Gość gdyby jak człowiek
napisała kakao i nie bawiła się w durne i infantylne zdrobnienia to całej dyskusji by nie było