Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hesitantly

ciąża, czy zbliżający się okres?

Polecane posty

Gość hesitantly

Witam! Sama czytając takie posty jak ten, który zaraz napisze, pukałam się w główkę jak można być takim idiotą/idiotką.że brak odpowiedzialności itp. itd. a teraz stało się.i tym razem palec, którym pukałam się w główkę zastąpie cegłówką;( a więc.mam 18 lat z chłopakiem jesteśmy ponad pół roku (a znamy się pare ładnych lat). nie spieszyło mi się specjalnie do łóżka, ale 8 lipca samo jakoś tak wyszło;) kochaliśmy się raptem 4 razy, zawsze z zabezpieczeniem (prezerwatywy durex.apteka). nie było ani jednej sytuacji, w której gumka by pękła, zsunęła się, czy była źle, lub za późno założona. wiem-mój błąd, że nie zdecydowałam się na tabletki od samego początku, ale nie wiedziałam co będzie dalej i wogóle wogóle. a teraz umieram ze strachu. aktualnie wygląda to w ten sposób - ogólnie od zawsze mam bardzo nieregularne mieszączki i gdyby nie fakt, że uprawialiśmy sex - nie przejęła bym tym. okres dostałam 21. czerwca a teraz jest? 28 lipiec a tu ani widu, ani słychu.cały czas pocieszałam się tym, że czuje sie tak jak bym miała tego okresu dostać - mam humory, bolą mnie piersi, czuje się tak jak bym ważyła 10 kg więcej, trochę 'obsypało' mnie na twarzy.typowy jak dla mnie PMS;) byłam w miarę spokojna do momentu, kiedy nie przeczytałam że humory i bolące piersi mogą być również wczesnym objawem ciąży. dzisiaj wybieram sie do ginekologa.czy może on po tym czasie stwierdzić co i jak? błagam.powiedzcie, żebym sie tak bardzo nie przejmowała, bo od 2 dni z nerwów z pokoju nie wyszłam - obłęd z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość mnie po moim
pierwszym razie ze strachu sie okres przesunl o 27 dni.bedzie dobrze

nie możesz być w ciąży jak nie było spermy w twojej pochwie.KONIEC. to że masz nieregularny okres to u ciebie norma bo pisałaś ze masz nieregularne i nie załamuj się Używajcie seksu na ile starczy wam sił i ochoty ale zawsze w gumce

ale co chcesz zeby ci powiedzieć. Skoro sie zabezpieczyliście prezerwatywa to raczej nie powinno byc powodów do obaw. Nie byłam w ciązy więc nie wiem ale ponoc pierwsze objawy to takie trochę silniejsze PMS. Moge tylko powiedzieć że okres u większości kobiet występuje przeciętnie 14 dni po owulacji więc jeśli 28 nie masz jeszcze okresu to znaczy że owulacja mogła być koło 14 lipca lub później (może troche wcześniej). Szansa na zajądscie w ciążę w czasie owulacji bez zabezpieczenia to jedynie 40 % w ciagu miesiąca. Pare dni wcześniej szansa na zaciążenie jest stopniowo mniejsza, a jeśli mieliście prezerwatywy którym nic sie nie stało to raczej dostaniesz ten okres. Poza tym facet ma plemniki zdolne do zapłodnienia w ejakulacie najwięcej za pierwszym razem, potem potrzebuje przynajmniej 48 godzin zeby wyprodukować nowe, więc najbardziej liczy się ten pierwszy jego spust, 3 następne moga byc całkowicie bez znaczenia, wiec ilość nie ma tu znaczenia. Ale to co pisze to są tylko liczby i bez dokładniejszych obserwacji nie mają znaczenia. Dla pocieszenia mogę ci powiedzieć że my od 3 lat w dni płodne (te sprawdzone a nie wyliczone) tylko stosunek przerwany, w czasie nie płodnym normalnie (zabezpieczamy sie tylko jak w czasie owulacji) i jeszcze nie zaciążyłam.

Ja miałam zawsze super regularnie i kiedyś mi się spóźniło 5 dni i to jeszcze nam gumka pękła, tylko że wtedy byłam trochę bardziej zielona w temacie i nawet czułam że to było długo po owulacji ale jednak w takiej sytuacji różne rzeczy do głowy przychodzą.

nie bardzo zgadzam się z przerwaniem bo niektóre osoby nie nadają sie do wyskakiwania.Szczególnie te Kobiety które maja orgazm w czasie stosunku i skórcze mięśni pochwy powodują na penisie niesamowite doznania seksualne tak że facet podczas ruchu penisem w kierunku pochwy zacznie tryskać spermą

Gość onma
ja mam tak samo kochalismy sie jakies 2- 3 tyg temu z gumka oczywiscie, okres powonnanm miec gdzies 20 a tu 28 i cisza i boli mnie w podbrzuszu troche

Niektóre kobiety w okresie utrzymywania stosunków nieregularnie mają zaburzenia w utrzymaniu terminów miesiączkowych jezli zabezpieczacie się prezerwatywami które nie miały dziur a faceta nie dopuszczałyście tak "dla podkręcenia się" włożeniem bez prezerwatywy to ciąży nie może być.

My przerywamy tylko w te dni w które jest szansa na zajście nie tak że ciagle to robimy. Wiadomo że sposób nie jest dosyć pewna metoda bo można nie zdążyć. Raz żeśmy nie zdążyli, ale to były dosyc wczesne dni

w dyskusji na forum nie możesz podawać w przypuszczeniach bo roznie ludzie odbierają i jest wygodnie bez... szczególnie dla faceta

Ja też tak miałam z pierwszym okresem gdy zaczelam wspołżyć, az 10 dni sie opóżnił, ale mysle ze to moze ze stresu no i ze bardzo sie oczekiwało tej miesiączki jak nigdy przedtem.

Gość hesitantly
ufff. dziękuje Wam wszystkim.uspokoiliście mnie ;) po dokładnym przemyśleniu sprawy jedyną opcją, 'dzięki której' mogło by dojść do wpadki jest fakt, że gumka mogła być wcześniej uszkodzona, w co wątpie, ponieważ tak jak wcześniej wspomniałam, była kupowana w aptece, nie noszona w portfelu i dosyć szybko zużyta ;) teraz tylko czekam do godziny 15. na wizytę u ginekologa-mam nadzieje że wszystko bedzie ok. i że doczekam się w końcu okresu, żeby wziąć pierwszą pastylke ;)))

Gość gość
Mpja dziewczyna nienma okresu od 2 miesiecy

Gość gość
jak okres nie przyjdzie kupcie łóżeczko i wanienkę dla niemowląt