Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

terri

IRLANDIA-EGZAMIN PRAKTYCZNY NA PRAWO JAZDY

Polecane posty

Witam! Obecnie mam Provisional Licence, ale w sierpniu zdaję egzamin z jazdy. Chciałabym się dowiedzieć jak to tutaj wygląda. Szukałam w necie ale nie znalazłam konkretów. Tak mniej wiecej wiem na czym to polega, ale nie wiem jakich dokładniej umiejętności będą wymagać np. jazda tyłem po łuku, zawracanie na trzy, co jeszcze? Jakieś wskazówki? Będę wdzięczna za udzielenie jakichkolwiek odpowiedzi :)

Gość aat
Witam i zycze powodzenia, ja milam dwa podejscie, na samej jezdzie mialam tylko 2 manewry a mialy byc trzy hehe , miallam reverse parking, pozniej reversing round the corner i kazal mi jechac duzo po wiejskich drogach ktorych ja nie nawidze bo nie lubie predkosci ale jakos poszlo, zdalam z 4 malymi bledami a mozna mies 16 . Moj pierwszy test oblalam z 4 duzymi bledami i 11 malych ooopsss ale byl obciach ale nie bylam dobrze przygotowana tylko liczylam na farta wiec wyszlo jak wyszlo.o kotorej godzinie zdajesz?? Pamietam moj nauczyciel mi doradzal 9:15 albo 10:15 bo podobno jest najspokojniej na drodze (oczywiscie w czasie kiedy szkoly dzialaja).

o kurcze, najgorsze dla mnie bedzie parkowanie tylem:P Nigdy tak nie parkuję, ale widocznie bede musiała troszkę poćwiczyc. Szczerze mówiąc idę na ten pierwszy egzamin, żeby zobaczyć o co w tym chodzi, bo wątpię aby zdac za pierwszym razem. Co do tych wiejskich dróżek, to raczej nie miałabym problemu, ostatnio dużo tak jeździłam (najgorsze jest to że są takie wąskie...). Sam egzamin mam jakoś koło 9, możliwe ze 9.45, musiałabym dokładniej sprawdzić. Mam nadzieję, że instruktor z rana będzie łaskawy ;) W jakim mieście zdawałaś?

Gość keris
wez pare godzin lekcji z instruktore to jest wazne bo oni na to patrza.dobry instruktor wszystko ci wyjasni praktycznie czego beda od ciebie oczekiwac na egzaminie z jazdy.ja zdaje jutro po raz 4.