Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....................89

Kolki- sprawdzone sposoby

Polecane posty

Gość ....................89

Witam mój synek ma 2 tygodnie i od paru dni straszne kolki.. Jak ma zrobić kupkę też strasznie się męczy a później kupka wypływa z niego jak woda Czy ktoś mógłby mi coś poradzić, moze moja dieta jest niewłaściwa?

moja szwagierka pije herbatke koperkowa,ale niewiele to pomaga..na szczescie mala skonczyla juz miesiac i mozna podac espumisan...i z kupka tez ma problemy... nie jedz pomidorow,ogorka,fasoli i tych innych nadymajacych

Gość mamasyna
Ja pamietam,ze lekarz przepisal mojemu F Lacidofil,to cos to paleczki mlekowe czy jakies szczepy mlekowe,dokladnie nie pamietam jaki to ma konkretnie sklad,ale wiem jedno-pomoglo od reki i juz wiecej nie mielismy z kolkami problemu:)

Gość MamaAmelki
Moja Mała też tak szybko dostała boleści ...krzyk po każdym jedzeniu... jak spała to sie napinała. Taż stwierdzono że to kolki ale jak poszłam prywatnie do lekarza to stwierdził że na kolki to trochę za wcześnie! zwłaszcza że nie pomagały żadne kropelki (ani Espumisan ani SabSimplex) kazano mi dać mleko Bebilon Pepti i też nic! wiec przebadano ją! i co sie okazało? że Rotawirus, zapalenie pęcherza i gromkowiec złocisty! trochę pobyliśmy w szpitalu ( boleści sie nasilały- nie życzę żadnej mamie tego przeżywać) ale po antybiotykach zapalenie pęcherza i gromkowiec nas opuścił i po 3 tygodniach rota też minął. ale spokój był 2 tyg. i zaczęły sie prawdziwe kolki! ( a jak to sprawdziłam? przedtem jak miała boleści to nic nie pomagało a jak kładłam na brzuszku to krzyk był jeszcze większy! teraz jak położę na brzuszku jak krzyczy to jest chwile spokój! a jak włączę suszarkę do włosów albo mikser to od razu śpi.... i teraz sa kolki! ale były tak uciążliwe że lekarz kazał zmienić mleko na bebilon confort ... kolki minęły ale Mała zaczęła sie dziwnie dusić! i teraz 2 doby jesteśmy na nutramigenie i na razie rewelacja... zobaczymy co dalej! na razie jestem oszołomiona bo nie wiedziałam jeszcze żeby moja córeczka np. leżała w łóżeczku i sie śmiała... rozglądała i nie płakała! coś niesamowitego! tak jak by ktoś mi dziecko wymienił :) aż sie przyzwyczaić nie mogę że ona sobie leży a jaj jej nie lulam!

Gość Nutramigen
rzeczywiscie jest chyba najlepsza mieszanka dla niemowlat dostepna na rynku. Moja corka karmiona byla tym rok i rozwijala sie swietnie. A na kolki polecam suszarke do wlosow. Ogrzewa brzuszek i uspokaja. Moja mala po 5 min suszenia brzuszka slodko zasypiala bez kolki.

Gość to słuchajcie co Wam napisze
Ja tez myslalam,ze moje dziecko ma kolki,plakal co noc, zawsze o tej samej porze,plakal w dzien,wyginal cialo,zanosil sie strasznie,normalnie czerwony burak.Jednak jak zaczełam dawac wiecej mleka odrazu inne dziecko.Meczylismy sie z 1.5 miesiaca i tu jak reka odjał.Dziecko było niedojedzone a i tak jadł dużo.(tylko mleko sztuczne bo wlasnego nie mialam).Wiem,ze dzieci mają kolki ale pisze tu do mam, zeby sie zaobserwowaly swoje pociechy i niesugerowaly sie tabelkami zywieniowymi.Mój ma terz 2.5 miesiaca a je według tabeli jak 4 miesieczniak.Nie jest gruby, rozwija sie pieknie, jest poprostu duzy (6300 kg)

U nas też był problem z kolkami i pomagały: - masaż brzuszka, - suszarka rozgrzewająca na brzuch, - kładzenie dziecka brzuch do brzucha, - plantex podawany w butelce antylkolkowej Dr Browns-bo ze zwykłych butelek mały łykał powietrze- tak wygląda może gdzieś znajdziesz http://junior.euromall.pl/product-pol-12638-Butelka-antykolkowa-z-szeroka-szyjka-120-ml-Dr-Brown-s.html - ja łykałam espumisan - odstawiłam nabiał bo on tez często powoduje kolki - infacol podawałam sporadycznie Przeszło jak mały skończył 3 miesiące.