Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimimimimimimi

Kociak z połamanymi nóżkami- jak się nim zająć?

Polecane posty

Gość mimimimimimimi

Witam. Mam w domu około 3miesięcznego kociaka, który ma połamane tylne nóżki. Z racji tego musiałam go zabrać do domu, ale mam problem. Kotek nie jest w stanie ustać na tych nóżkach więc niestety robi pod siebie i ma brudną sierść. Wobec tego mam pytanie do miłośników kotów i innych w tym temacie, jak mogę go umyć, zadbać o niego i ułatwić mu ten czas, kiedy nie odzyska sprawności?

Gość ciangciong
daj chinczykom oni sie nim dobrze zajma

Gość mimimimimimi
Debili proszę o darowanie sobie komentarzy, tylko tracicie czas.

Gość a weterynarz powinien kotek
mieć łapki usztywnione :o

Gość sam się nie wyliże
najlepiej przygotuj sobie miskę z wodą z małą iliścią mydła i myj go na bieżąco po zalatwieniu np pieluchą, poźniej wytrzyj do such bo koty nie lubią mokrego futerka. ps. a jak on złamał te nóżki??

Gość mimimimimimimimimi
Byłam u wterynarza. Na razie dał mu tylko środek przeciwbólowy, a jutro rano mam się zgłosić, to mu usztywni te nóżki. Kotek biegał po podwórku. Mamy akurat remont domu, a że to taki mały szaleniec jest to skakał po czym się dało no i spadła na niego jakaś belka i mu przygniotła tylne nóżki. Na razie się sam oporządził, tzn. umył się na tyle ide dał radę, ale zapachy niestety nadal od niego lecą i nie wiem, jak się za to zabrać, żeby go nie bolało...

Gość ogorek
pogadaj z nim a jutro wszystkiego sie dowiessz od weterynarza

najlepszy bylby szampon dla kotow ale jak nie masz to kup chociaz szampon czy plyn dla dzieci. ostatecznie moze byc szampon lub mydlo w plynie dla ludzi. mydlo w kostce bedzie za bardzo sklejalo kocie futerko. a poza tym jak wyzej - przygotuj jakis recznik czy pieluche do wytarcia i umyj kotka. ja osobiscie mylam moje gabka do naczyn (oczywiscie swieza gabka i ta miekka strona) poza tym poloz go na jakis starych ubraniach lub recznikach gdzie bedzie mogl sie spokojnie zalatwic bez szukania kuwety i ktore bedziesz mogla pozniej wyrzucic biedaczek musi stasznie cierpiec. moj kot, dawno dawno temu mial tragiczne spotkanie ze sprzetem gospodarskim i ucielo mu wszystkie lapki ponizej "kocich kolan" niestety zmarl zanim zdazylam zadzwonic do veta :-( powodzenia

Gość weż miskę o go umyj
zostaw w spokoju żeby sobie spał. Nietety nocke masz z głoy musisz przy nim czuwać żeby nie próbowal wstac. Biedactwo:O:O:O

Bardzo mnie to cieszy, gdyż nie cierpię kotów :O :O :O Kot mnie kiedyś mocno udrapał, miałam zakażenie i leżałam w szpitalu :O Fuuu, to obrzydliwe - myć kocią d...pę :O Poniżasz się, dziewczyno, nie masz innych zajęć? :o Żal mi cię i wątpię, czy znajdziesz męża... :O Najlepiej tego kota uśpić albo utopić, tylko pamiętaj, woda ma być zimna, bo we wrzątku kot będzie cierpiał, a tego przecież nie chcesz :O :O

Gość weż miskę o go umyj
ooooo Jania i Twoje bezcenne rady. Kocham Cię Janiu, chociaż moim zdaniem trochę się już wypalasz

Gość alasalk
www.miau.pl - tam znajdziesz wszelką pomoc i odpowiedzi :) Jania, wzorze odpierd*alania, zdarza ci się myśleć czasami?? :o

Gość Jania udziela rad
iście katolickich, to takie miłosierdzie Boże przez nią przemawia :) nawiasem mówiąc odwzajemnię ci się tym samym, może by cię ktoś z twojego otoczenia utopił w zimnej wodzie?

Gość ale dajciez
spokój jania to fikcja:) a powiem więcej Jania to facet:p

Gość nie ważne facet czy baba
klepie taki małpolud w klawiaturę, żeby choć raz coś z sensem napisał :P

Gość mimimimimimimimimi
Dzi ekuję wszystkim za odpowiedzi i rady. Większość czasu kotek śpi, budzi się na chwilkę tylko, coś zje, poliże się i idzie dalej spać. No ale boję się nocy, mam nadzieję że nie będzie chciał rozrabiać. Coż..kolejna kupka poszła..chyba nie dam rady:(

Gość jania wzór do ruchania
Wypierdalaj moherze jebany

Gość dlldldld
Myj go raczej samą wodą, bo detergent jakiś zostanie i kocie to potem będzie lizać. Idż z nim koniecznie do lekarza, bo jak tych nóg nie będzie miał usztywnionych mogą się źle zrosnąć.

Gość Nie przejdzie samo
Do weterynarza!!!

Gość mimimimimimimimimi
Przecież napisałam, że weterynarz kazał się zgłosić jutro z samego rana. Gdzie ja teraz mam z nim iść? On śpi większość czasu, chodzi mi tylko o to, że robi kupy pod siebie i to jest największy problem, bo mi śmierdzi w całym domu...A nie chcę go za bardzo ruszać, bo go to boli i miauczy. Nie wiem ile ten lek rpzeciwbólowy, który mu dał wet, będzie działał? Dostał go około 16.