Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fsolek121

zarobki opiekunki do dziecka

Polecane posty

Witam, w najbliższym czasie będę zmuszona zatrudnić opiekunkę do półrocznego dziecka. Mieszkam w dużym mieście i jestem ciekawa, ile w chwili obecnej powinnam zaoferować niani. Opieka nad dzieckiem będzie trwała 9-10h dziennie, przez 5 dni w tyg. bez weekendów. Będę wdzięczna za informacje od osób, które już borykały się z tym problemem. Od razu dodam, że nie interesują mnie opinie dot. faktu, czy powinnam, czy nie powinnam oddawać dziecko pod opiekę obcej osobie. Chciałabym tylko poznać obecne zarobki niań od osób najlepiej w tym temacie zorientowanych, czyli mam, tatusiów lub samych niań. :) Z góry dziękuję

ja szukam niani dla mojego synka bo niedługo chciałabym wrócić do pracy z tego co się oriętowałam to od godz 7.30 do 16 niania bierze tak ok 700 zł i to opieka 5 dni w tygodniu

Gość ja bylam niania
2 lata temu w duzym miescie od godz. 7 do 14.30 i dotawalam 650 zl, wiec nie wiem, czy za tyle godzin ktos ci sie zgodzi opiekowac dzieckiem za 700 zl...

w naprawdę dużym mieście koleżanki płacą za 1200 za 8-9 godzin w mieście 200 tys płacą: 800zł za 8-9 godzin

stawka godzinowa, godna stawka, to min.7-8 zł. ja bym w każdym razie mniej nie dała

Gość wrrrrrrttt
w miescie 50 tys 4zl/h

Moja siostra w tym roku pracowała jako opiekunka 5 dni w tygodniu, miała na 7.45 a kończyła po 16stej, zarabiała 1.000 zł. Katowice.

a ja mam temat pzrerobiony w katowicach czyli miasto ok 350tys mieszkancow, jak uwazam duze miasto :) nian mialam chyba 6 albo nawet 7 :/ coz chyba wynikalo to z kasy bo placilam najnizsza godzinowa stawke czyli 5zl, niestety na wiecej mnie nei stac :( 9 godz dziennie pzrze 5 dni w tyg od ok 8 do 17tej, nianie zgazety, netu, kafe, od znajomych itd.. niestety trudno bylo w ogole znalezc osobe ktora chcialaby pracowac a jak juz taka byla to zeby sie nadawala do pracy z dizeckiem :/ dodam ze wymagalam tylko opieki nad dzieckiem bez zadnych innych obowiazkow typu sprzatanie zakupy itp.. najpierw byla starsza pani ktora po tyg uznala ze sie pochorowala i nie bedzie pracowac, wiec ok uznalam ze moglo tak sie zdarzyc, nastepna byla tez starsza pani ale psychopatka, bardzo mila tylko ze cos nei tak miala z glowa o czym dowiedzialam sie od sasiadow wiec pani podziekowalam po tygodniu, kolejna byla mloda studentka, bardzo w porzdaku ale po 2 tygodniach sie ejj odwidzialo i wymyslila jakies historie ze nei moze pracowac, kolejna tez mloda dziewczyna byla miesiac i rozplynela sie pewnego dnai nei przyszla :( kolejna byla starsza pani pzrze 3 dni i zrezygnowala bez slowa dlaczego, potem byl zlobek prywatny gdzie opieka byla tragiczna i po tygodniu zabralam stamtad chore znerwicowane dziecko (do dzis sprawa w sadzie), nastepnei starsza pani z polecenia, nie moge nic zlego powiedziec na nia poza tym ze baaardzo nie chcialo sie ejj wychodzic zdomu z dzieckeim :/ efekt zmienilam na inny prywatny zlobek i po mcu jestem zachwycona, moge dodac jeszcze 2 doswiadczenia z zeszlego roku keidy jedna mloda dziewczyna zgodzila sie na nainie jeszcze jak bylam na macierzynskim i po tygodniu mnie okradla, zabrala klucze i sie rozplynela, po czym zatrudnilam starsza pania ktora czystoscia nei gzreszyla i musilaam z niej zrezygnowac na raezc panstwowego zlobka gdzie bylo super tylko nas choroby zjadly :/ to s amoje doswiadczenia z nainiami za 5zl, jak szukalam naini okazalo sei ze srednia na slasku to 10zl na godz a dobra nainai to 14-16zl na godzine niestety ja zarabiam ok 15zl na godzine wiec za nianie nie moglam tyle zaplacic zycze powodzenia!

Gość mamuska___
jedno z większych miast w Polsce - 1200, wymiar czasu trochę mniejszy

A co myślicie o prywatnych żłobkach? Zazwyczaj nazywają się klubikami maluszka i przyjmują tam dzieci od 6mc. Mąż jest za takim rozwiązaniem, ja sama nie wiem... Może w tym temacie macie doświadczenie??? Boję się z nianią właśnie takich doświadczeń, że nas okradnie, źle będzie się dzieckiem zajmować, czy któregoś dnia po prostu się nie zjawi, a my będziemy musieli być w pracy i klops. :( Takie żłobki oferują godziny od 7:00 do 18:00, więc czasowo jest ok, biorąc pod uwagę 8h pracy i dojazdy. Ceny mniejsze niż nianie sobie życzą, ale nie wiem jak z opieką...?

I choroby... Gdzie więcej jest dzieci, łatwiej o jakieś infekcje... Nie myślałam, że to są aż takie dylematy. :( Najchętniej zostałabym z córcią z jednej strony, z drugiej - kasa. Bez mojego wynagrodzenia nie damy rady. :(

Gość martynnnnka
Ja mieszkam w krakowie i tez jakis czas temu szukalam niani.z tego co sie zorientowalam to za 8godz nianie chcialy 1200zl czyli 7,5 za godz. studentki nawet i za 800byly chetne do pracy ale ja osobiscie miala bym obawy zostawic dziecko z mloda dziewczyna ktora nie ma doswiadczenia w opiece. szukalam zlobka dlugi okres czasu ale sa przepelnione trudno jest o miejsce a i ceny to ok 600zl

wlasciwie czemu nie studentka? powiem tak. mam 20 lat i pomagalam wychowywac mamuscie braci gdy mnialam 16 lat. czesto zostawalam z nimi sama bo mama musiala zarabiac na nas...dodam ze wtedy jeden z nich mnial 3 latka a drugi 6 msc. teraz mam juz swoje dziecko. przeciez mozna sprawdzic taka studentke...poprosic zeby zaczela przychodzic tydzien wczesniej bo chcecie zobaczyc jak radzi sobie z dzieckiem. niezawsze starsza = lepsza, choc polroczne dziecko to jest naprawde duze wyzwanie...

zalezy od zlobka :) juz pisalam wyzej :D jeden prywatny tragedia drugi prywatny super !

Gość gość
to zalezy gdzie się pracuje - i ile rodzice są w stanie dać, niektórzy liczą od godziny a nie którzy wykładają ci miesięczną kwotę. tez wiadomo, ze nie będziesz bite 8h codziennie siedziała, są różne przypadki :) ale teraz wiele rodzin zyczy sobie nauki angielskiego i w ogole jakiegoś wykształcenia, dlatego poszłam na studium www.dental.szczecin.pl

Gość gość
niania jest to odpowiedzialnye zajecie wiec teraz sie nie pracuje za piec zloty na godzine stawka to 10 zl na godzine to taka sama praca jak inne ale malo doceniana kobiety godza sie na miejsze stawki bo czasami nie maja wyboru ale tak na prawde ci co potrzebuja niani wykorzystuja sytuacje .i tyle powina dostac niania na godzine i tylko zajmowac sie dzieckie a nie byc wykorzystywana do prac domowych trzeba zawsze przy rozmowie to zanaczac bo jest tak ze do bolu sa wykorzystywane nianie

Gość gość
700zl za cały miesiąc pracy po 9-10 godzin? masakra jak ona ma żyć za te pieniądze? Caly dzień w pracy, a nawet nie starczy jej wypłaty na rachunki

Gość gość
lekarz ma 12 za godzine wiec jakim cudem opiekunka do dziecka ma miec 10

Gość gość
Tak placcie nadal 5zl za godzine a niania napewno cudownie zajmie sie waszym dzieciakiem. Ja bylam niania w 2013 r i dostawalam slynne 5 zl/godzine. Do tego musialam gotowac i prasowac. Za taka marna kase dzieciak byl tylko nakarmiony przebrany i pilnowalam zeby sobie glowy nie rozbil, a tak to bajki caly czas. Mial 2 lata i powiem szczerze byl z tych dzieci ktorych polubic sie nie da. No sorry ale jak chcecie dobra opieke to 10 zl bez laski sie placi a nie ochlapy.

Gość gość
Ja zarabiam na rękę 1450 zł. Mały jest u niani,która też ma 2 letniego synka. Za 8-9dni w miesiacudaje jej 450 zł . Syn śpi jeszcze w ciągu dnia u niej nawet do 3 godzin,bawi się się jej dzieckiem.

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl

Gość gość
Im więcej będziesz mieć potwierdzonych kwalifikacji (np. poprzez kursy , szkolenia) tym lepsze zarobki możesz uzyskać. Ja poszłam na kurs na opiekunkę do http://www.kursal.pl i jestem zadowolona, bo dzięki temu papierkowi też zwiększam zaufanie wśród rodziców dzieci, którzy szukają opiekunek.