Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w instalacji

Kto zna sie na instalacji windowsa? Prosze o ppomoc.

Polecane posty

Kiedyś udawało mi się to zrobić bezproblemowo,niestety teraz coś jest nie tak. Otóż po sformatowaniu,kiedy komp się restartuje i powinno po tym wejść już instalowanie, ale system na nowo rozpoczyna instalacje od początku. Nie wiem co jest nie tak, dodam ,ze mam zainstalowanego open susa na dysku c, nie wiem czy dobrze to robię, ale formatuje partycje na której jest właśnie system linuxa. proszę o pomoc

Gość billy brown
sformatuj wszystkie partycje (czyli i windowsa c i linuxa-chyba ze calkiem formatujesz to wszystkie dyski windowsa) polacz w jedno i dopeiro instaluj bo moze ty instalujesz drugie windowsa na linuxie?

Powiem Ci ,ze na tych partycjach to sie za bardzo nie znam. Wiem tyle, ze mam je jakos podzielone i sa chyba 4 , oprocz zainstalowanego inuxa mam jeszcze zainstalowanego windowsa xp ,ktory ni chodzi za bardzo, dlatego chcialam teraz zainstalowac 1 windowsa. Mam pytanie ,jesli sformatuje wszystkie partycje ,to czy moge przez to skasowac moje dane ,ktore mam na dysku d i e? Czy kasuje sie tylko dysk systemowy c?

up

up pomozcie mi plissss

Gość jak sformatujesz wszystkie
partycje to tracisz wszystko co masz na dysku

"Mam pytanie ,jesli sformatuje wszystkie partycje ,to czy moge przez to skasowac moje dane ,ktore mam na dysku d i e?" skasujesz D i E, więc formatuj tylko C "Otóż po sformatowaniu,kiedy komp się restartuje i powinno po tym wejść już instalowanie, ale system na nowo rozpoczyna instalacje od początku." napisz jeszcze raz, tym razem bardziej zrozumiale, bo powinno być właśnie tak jak piszesz :p

sluchaj, przerzuc wszystkie swoje dane na jedna partycje - tylko wybierz te na ktorej nie ma windowsa ani linuxa. nastepnie sformatuj wszytkie partycje oprocz tej gdzie masz te dane. inny sposob - jezeli danych nie masz za duzo to mozesz je nagrac na plyte albo pena a potem sformatuj wszystko jak leci. proponuje zebys skorzystala z programu partition magic 8. tam sobie podzielisz dysk na tyle partycji ile chcesz, usuniesz te ktore nie sa ci potrzebne a takze mozesz wybrac co chcesz sformatowac.

i w ogole nie rozumiem jak mozna miec na dysku wiecej niz jeden system operacyjny :D wez z tym zrob porzadek :D

Tylko ,ze ja nie potrafie przeksztalcac tych partycji :( to chyba sie robi w biosie? Wszystko jest ok w instalacji windowsa, dopiero kiedy automatycznie sie restuje, nie wlacza sie dalszy proces instalacyjny ,tylko od nowa zaczyna sie instalacja, czyli ta umowa licencyjna, partycje formatowanie.. A czy te partycje to sa dyski podzielone. Ja mam w sumie 1 dysk podzielony na pare (czyli to pewnie sa te partycje) czyli c systemowy i d,e gdzie mam swoje dane.

pytajnik, ja tez tego nie rozumiem, ale jestem troche ciemna w tych sprawach :D

sorki troche to chaotycznie napisalam ,ale moze ktos zaczai o co biega ;)

Gość billy brown
zciagnij ten particion maic i skasuj partycje linuxa jsli jej nei uzywasz, dodaj do dwoich danych (taki pasek jest gdzie przesuwasz kursorem) a potem formatuj dysk c i isntalacj ana c i juz

zagubiona w instalacji ---> aaaa, o to chodzi. Tam wyskakuje pytanie, czy startować znowu z płyty, i trzeba coś kliknąć... albo nie klikać, nie pamiętam :D więc po prostu zrób odwrotnie niż do tej pory ;)

o kurcze ,teraz to juz calkiem nie kapuje a skad mam wiedziec na ktorej partycji jest lnux zainstalowany?

gdzie wyskakuje pytanie? Ale chyba powinno startowac z plyty dopoki sie nie zainstaluje windowsa? Dopiero jak bedzie juz zainstalowany to wtedy w biosie zmienia sie z cd na dysk

czyli z tego co mowisz to powinnas miec oba systemy na dysku c. ale glowy nie dam. ja bym zrobila tak jak pisalam wczesniej, sciagnela partition magic i tam wszystko porobila jak trzeba. zawsze z niego korzystam przy formatowaniu i jest ok.

wskakuje na linuxa ale wyswietla sie :czy wlaczam linuxa czy windowsa, jest taka opcja

Gość mac nie mylić mcDonalds
napisz b.gates@microsoft.com, powinien pomóc

tylko za na linuxa ciezko jest cos zciagnac ,chyba ,ze w yast ,ale to pewnie bedzie pod inna nazwa? kurcze ale sie przez tego linuxa zamotalam :(

po pierwsze instalacja sam sie nie zaczyna jezeli nie masz wlozonej plyty do napedu, CHYBA ze zaczelo instalowac cos wczesniej i zostalo to przerwane to wtedy bedzie tak dlugo mieszal az dopnie swego :D

Gość billy brown
czyli: masz jeden dysk. dysk jest podzielony na 2 systemy: linuxa i windowsa. jesli nie korzystasz z widnowsa to skasuj linuxa (partycji linuxa nie widac w systemie windows) czyli musisz sciagnac ten particion magic i tam go skasowac. potem sformatowac dysk C i na nim zainstalowac :) tak mi sie wydaje z twojego opisu :D

Gość billy brown
tfu ocyscie mialo byc jesli nei krozystasz z linuxa to go skasuj :D

pytajnik nie kapuje twojej wczesniejszej wypowiedzi o co chodzi z ta plyta? Mam ja caly czas w cdromie jak instaluje, a nie instaluje nic innego. Czy w tym programie o ktorym mowicie, mam skasowac linuxa? Czy to jest po polsku?

program nie jest po polsku jest jego obsluga do ciezkich nie nalezy. polapiesz sie. wyciagnij te plyte z napedu, dziwisz sie ze on ci cos instaluje - instaluje bo ma wlozona plyte. wyciagnij ja, odpal kompa w trybie windows a pozniej sciagnij ten program i dzialaj. jak go sciagniesz to ci pomoge w dalszej czesci.

bo nie dzialal mi windows ,a mialam tylko instalke linuxa i zeby cos robic na kompie to bylo jedyne wyjscie ,ale zdecydowanie wole windowsa ;)