Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JolkaFasolka

koszt wesela

Polecane posty

Gość JolkaFasolka

Witam ... prosze napiszcie ile wynioslo was wesele chodzi mi o takie powyzej 50 osob... prosze napiszcie wszystkie koszta ...

Powyżej 50 osób to może być i na 100 i na 200, a koszty są tu zupełnie inne. Może chodziło Ci poniżej 50? :)

Gość JolkaFasolka
chodzilo mi powyzej... napiszcie ile mialyscie gosci i ile was to wynioslo ...

liczac sale, fotograf, kamerzysta, orkiestra, kosciol, ubrania, kwiaty auto i milion innych dupereli to kolo 20tys. oczywiscie zalezy czego wymagasz, gdzie mieszkasz (wies inaczej i miasto inaczej kosztuje).

ale interesuje Cie koszt samej sali czy wszystkiego - ubran, kosciola, usc itp??

Gość JolkaFasolka
chodzi mi o wszystko ...

Gość JolkaFasolka
tynka_86 a ile mialas gosci ??

to u mnie zamknelo sie to w 26 tysiacach - 104 goscie - slueb w arszwie, a sala weselna pod warszawa

Sala +MENU - 16.000 Obraczki - 1.300 Alkohol 4.000 Napoje 500zł Kamerzysta 1.200 Orkiestra 1.800 Fotograf 1.000 Dekoracja samochodu 100 zł Kwiaty 500zł Suknia śłubna 2.500 Dodatki do sukni 500 zł Garnitur,buty, dodatki 1.000 Dekoratkorka 400 zł Opłaty USC + KOSCIOL 500 zł Owoce 700 zł Fryzjer + kosmetyczka 600 zł Na 100% o czymś zapomniałam bo wcześniej robiliśmy kosztorys to wyszło nam ponad 35 tysiecy zł. Dodam, ze wesele było na prawie 90 osób

Gość JolkaFasolka
noo to widzę ze trochę kasy będzie trzeba wyłożyć ...

moje wesele bedzie za 10 miesiecy. na 150osob i szacunkowy koszt kolo 50tys (mam nadzieje ze sie zmiescimy :/), warszawa. Tutaj niestety wszystko jest bardzo drogie. Dobra rada: na orkiestrze nie oszczedzaj, a reszta wg wlasnego gustu i mozliwosci.

najwazniejsze to zeby wytargowac jak najnizsza cene za osobe za wesele

my chceilismy i mielismy dj - byl rewelacyjny - i super zabawial gosci - wzial tylko 1800 co nie ma porownania z kapelami

Gość JolkaFasolka
my planujemy na 120 osob ... i jak narazie wyszlo nam ze wszystkim 22tys.

sala jest najdrozsza wiec tutaj koszty sa najwyzsze. reszte mozna znalezc w niskich cenach,ale roznie bywa, czasami nie warto oszczedzac :/ nie zwroci sie napewno...liczy sie tak, ze polowa kosztow bedzie w kopertach :)

co TY gadasz mi sie zwrocilo i nawet niezle zarobilismy, co nas bardzo zaskoczylo bo 80% to byli mlodzi ludzie, a widomo, ze tacy daja mniej bo ich stac na mniej

słuchaj, zalezy od tego ile wlozylas kasy w wesele i jakich masz gosci. Rozmawialam z wieloma parami ktore mialy juz wesela swoje i zadnej sie nie zwrocilo, kazda mowi ze kolo polowy kosztow dostali. Nie mozna na nic liczyc...z reszta przeciez nie po to sie robi wesele chyba?!

ja bylam nastawiona, ze na pewno sie nie zwroci, nie liczylam nawet na polowe zwrotu kosztow, a bardzo milo sie zaskoczylismy miesiac wczesniej bylam na 2 weselach i zadnym sie nie zwrocilo, ale duzo jest wypowiedzi na kafe, ze im tez sie zwrocilo kierownik sali, na ktorej mielismy wesele opowiadal, ze rok temu mieli taka pare, ktora powiedziala, ze ma 1 tys na zaliczke, a reszte zaplaca z tego, co dostanal od gosci, ze teraz na wiecej ich nie stac i jak przyszlo do zaplaty to uzbierali cala sume i mowili, ze jeszcze in sporo zostalo

Gość zaraz zaraz.
"orkiestra" to jest w filharmonii albo dęta

Nam kasy się zwróciło 15 tysiecy nw kopertach i plus prezenty a dostalismy na prawde super serwisy obiadowe, kawowe i śniadaniowe, plus posciele, ręczniki itd itd.