Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia 18

Tabletki anty - proszę o rade.

Polecane posty

Gość Basia 18

Wiem,że jest mnustwo tematów na ten temat, przeczytałam je,ale nadal mam wątpliwości... Jak wiadomo zawsze jest jakieś ryzyko podczas przyjmowania tabletek. Ja biorę yasminelle. 2 opakowanie mi się kończy. To moje pierwsze tabletki. Kochałam się podczas ich brania prawie codziennie z moim chłopakiem... Teraz zaczynam się troche niepokoić. Czytałam temat związanycz zajściem w ciąże podczas brania tabletek i martwie się :( Zażywam leki takie jak telfast, i czasem persen - nie wiem czy one mogą osłabić działanie yas. Niepokoje się,że nie dostane okresu.. Może wypowie się ktoś na ten temat. Jakie według Was jest ryzyko zajścia? Czy którejś z Was się to zdarzyło?

Gość dbasdghkjSDHKAG
A ILE MASZ LAT?

Gość koko jumbo
tez biore te tabletki ;)) jezeli przyjmujesz je zgodnie z zaleceniami to nie bedziesz w ciazy, poczekaj az skonczy ci sie opakowanie, wtedy 7 dni przerwy, jezeli wystapi krwawienie to oznaka ze w ciazy nie jestes ;))

Gość straszne z was dzieciaki

Gość Basia 18
Mam 18 lat,może zamiast wyśmiewania się któraś z Was napisałaby mi coś na ten temat? :/

no jedna napisała ;) przeczytaj ulotkę, będzie tam informacja o tym, że krwawienie ma wystąpić w czasie przerwy, może w 1 dniu, może w ostatnim, tutaj nie kieruj się doświadczeniami innych, bo każda z nas może inaczej reagować. i jeszcze przeczytaj dokładnie, czy nie jest tam wspomniane że raz krwawienie może się nie pojawić i nie ma co panikować.

Gość Basia 18
Przeczytałam ulotkę... Jeśli krwawienie się nie pojawi to jest się w ciąży. Najprawdopodobniej... eh..

"Co należy zrobić, jeżeli nie wystąpi krwawienie w tygodniu przerwy Jeżeli przyjmowano wszystkie tabletki zgodnie z harmonogramem, nie wystąpiły wymioty ani ciężka biegunka i nie przyjmowano żadnych innych leków, jest bardzo mało prawdopodobne aby wystąpiła ciąża. Jeżeli oczekiwane krwawienie nie wystąpi dwa razy pod rząd, może to oznaczać, że jest się w ciąży. Należy natychmiast skontaktować się ze swoim lekarzem. Nie należy rozpoczynać następnego blistra dopóki nie uzyska się pewności, że nie jest się w ciąży. Dalej: Stosowanie Yasminelle z innymi lekami >" to był cytat z ulotki. martwisz się jeśli nie wystąpi 2 razy pod rząd.

Gość eluuss19
nie stresuj sie persen itp znaczaco nie oslabi dzialania tabletek ps. jesli wogole oslabi poczekaj do przewy (okres powinien byc na 2-3 dzien - statystyka, ale nie musi ) ja np mam w przerwach niewielkie krwawienia i tez jest ok moim zdaniem okres bedzie wiec nie martw sie :)

Gość eluuss19

Gość alexisesa
Zaczniesz się martwić, jeżeli okres nie wystąpi w trakcie 7-dniowej przerwy, narazie się nie stresuj. Następnym razem sprawdzaj po ulotce jakich leków nie można brać (dokładnie chodzi o składniki leków). Wiem, że antybiotyki obniżają skutecznośc tabletek, a także takie dolegliwości jak wymioty, czy biegunka - wtedy może się zdarzyć, że tabletka się nie wchłonie. Ale póki co, nie martw się. Kiedy kończy Ci się opakowanie?

Gość Basia 18
Jutro kończy mi się opakowanie. Potem będę czekać na okres :) Ulotkę przeczytałam całą kilka razy, i powinnam się tak nie stresować,ale na forum jest taki temat o dziewczynie,która zaszła w ciąże podczas odpowiedniego stosowania tabletek dlatego chciałam napisać, poradzić się :)