Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dosyc pilne

Poszukuje polskiego dentysty na NHS w Londynie

Polecane posty

Gość dosyc pilne

Mam dosć duzy problem jestem w miesiącu ciąży ułamał mi sie zab i chcialabym isc do dentysty poskiego na NHS poniewazx nie stac mnie na wydanie 200 funtow od tak w prywatnej klinice.Jesli ktos wie gdzie taki dentysta prosze o pomoc.Dziekuje

Gość dosyc pilne
nikt nie pomoze :(

Gość mieszkam w Szkocji
i mam dentyste za darmo od poczatku ciazy do 1 urodzin dziecka - w Angli tak nie macie? recepty tez mam wszystkie za darmo a Wy? dziwne z sa inne przepisy przeciez to w sumie to samo panstwo UK

Gość w anglii tez za darmo przez
ciaze i rok po urodzeniu ale co z tego to tylko teoria mi sie tez zab zlamal i dentysta mi wsadzil plombe z glasjonomeru ktora jest dosc nietrwala i do tego wiadomo bylo ze sie trzymac nie bedzie bo nie bylo za wielkiej przyczepnosci potrzebna byla korona ale korona NHS to metalowa wiec sobie nie dalam zalozyc i musialam to zrobic prywatnie (to byla gorna piatka) ogolnie to niby karte sie ma i dentysta za darmo ale robia minimum ze wzgledu na kase. bywa ze dentysta 'nie zauwazy' ze cos sie dzieje i 'czeka' az sie rozwinie...tragedia...

Gość dosyc pilne
no super moze byc crystal palace nawet rewelacja jak dla mnie:) Ale mozesz mi podpowiedziec dokladnie gdzie kolo tej stacji albo podac jakis numer plis bardzo potrzebuje bo to czworka widac ją bedzie na km i jak wygladac bez zeba porazka a do polski nie pojade bo nie wolno mi juz teraz a potem to dopiero jak paszport dla dzidzi wiec przedmna jakies 5 miesiecy o rany ratunku :(

Gość niestety nazwy
nie pamietam ale jak to w twoim rejonie to na pewno znajdziesz jak jest zajezdnia to jakies 2 min od niej ulica westow hill, na koncu(a jak od zajezdni to na poczatku) na skrzyzowaniu jest pub i na wprost niego

Gość wez byle jaka gazete polska
i popatrz na ogloszenia w ramkach - sa dwa czy trzy gabinety ktore wykonuja zabiegi NHS .... masz wyraznie to napisane :classic_cool: Najlepiej Cooltura albo Goniec.

Gość dosyc pilne
owszem wiem ze w culturze pisze jak najbarziej zadzown i sie umow to nieby nie ma miejsc to znow za pol roku, a to cos tam ale owszem mozesz na pierwsza wizyte platna to moze lekarz wtedy cie umowi na NHS to usłyszałam jak zadzwonilam do takiego gabinetu ogolnie prywatne polskie przychodnie to zlodziejstwo jakiego malo nie wspomne ile zazadali za konsulktacje taniej wychodzi bilet do polski i gdybym mogla to bym poleciala:( Chyb bede chodzi z takim ulamanym zebem i za 4 miesiace polece do polski no trudno chybawyjscia nie bedzie sprubuje na crystal palace moze sie uda dziekuje za pomoc:):):)

Gość AgataSii
Mogę polecić sprawdzone miejsce, gdzie ceny nie są wygórowane, a specjaliście pierwsza klasa. http://www.medyk.co.uk/

Gość maria02
owszem, owszem w przychodni MyMedyk przyjmuja bardzo solidni stomatolodzy

Gość gość
W czasie ciąży i rok po porodzie dentysta jest za darmo! a nawet jak ci się zab ułamie nie w ciąży,to nikt nigdzie nie postawi ci rachunku na 200 funtów! Skąd Ty się wzięłaś dziewczyno? Wypełnienie amalgamatem kosztuje miedzy 10-15 funtów. Wypełnienie w kolorze zęba do 90 funtów. Jakie 200? o czym ty gadasz? LOL

Gość dulinek33
wracajac do przychodni MyMedyk to sam tam byłem dokładnie u pani dr Dr Katarzyna Abbad - leczenie zębów to dla mnie koszmar :( boje sie okropnie a stary facet ze mnie, ale ta kobitka tak mnie zagadała, tak żartowała, że nawet nie wiedziałem, że już ząb został usunięty ;)

Gość malwinka00
Orietuje się, ze w przychodni MyMedyk są teraz super promocje moja siostra ostatnio tam byłam a dokladnie u Pani dr Krystyny Kwiatkowskiej zresztą dosyc często są tam promocje, sama musze sie wybrać, ale ja nie jestem z tych co przepadaja za takimi wizytami jak juz musze to musze.

Gość gość
a dlaczego dentysta z NHS musi byc Polakiem ? co nie dogadasz sie w ogole po ang ?

Gość aniaaaa0
Jak ktoś dobrze umie po angielsku to sie dogada. Ale mozna tez pojść do Polskiej przychodni w Londynie ja znalazłam dobra http://www.medyk.co.uk/ chodze do dr Maciąg i jestem zadowolona sympatyczna i zna sie na swoim fachu.

Gość wiki00
Ja zaczęlam chodzić do przychodni MyMedyk do dr Krystyny Kwiatkowskiej i bardzo dobrze leczy :)

Gość fert
Hmm, ciężka sprawa z dentystami powiem szczerze. Ja to jeśli już muszę iść, bo tak mnie rwie, że nie wytrzymam, to idę do Tooting Medical Centre- www.polskidentystawlondynie.co.uk . Na stronie jest mail i telefon. Szybka rejestracja, szybkie terminy, także dobra opcja w nagłych przypadkach jak trzeba dentysty od ręki.

Gość gość
Polskojezyczne kuresfo nawet na dentystę nie stać. Jak tak, to plują na PL, ze zła służba zdrowia, ale jak co do czego to pierwsi lecą do PL po pomoc. Wykurfiac smiecie, niech wam wasze smierdzace UK pomaga. Tam tez sa angielscy dentyści i podobno sa tacy super Banda emigracyjnych smieci i hipokrytów.