Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajana888

Jak skłonić faceta do tego, żeby przestał jarać zioło ?

Polecane posty

Gość dajana888

A co ile jara? Bo jak np. co dwa tygodnie to nie problem. Co innego codziennie Nie wiem czy skłonisz :P Facet musi chcieć.

Gość dajana888
Palil sporo jeszcze zanim sie poznalsimy wiem ze ostatnio mial 3 miesiace przerwy widzialam po zachoiwaniu jego podejsciu do zycia a widuje sie z nim prawie dzien w dzien nie chce miec w przyszlym zyciu partnera z nalogami ale tez z drugiej strony nie chce sie z nim rozstawac tez keidys jaralam ale wyszlam z tego i nie bylo mi jakos ciezko teraz studiuje planuje przyszlosc wlasnie z nim chce zebysmy byli fajna para ktora umie zyc bez takich glupot i co kurde zrobic ?

Gość asdasdasss
Jaraj z nim:) Wyluzuj...od czasu do czasu mozna..wszystko jest dla ludzi:)

Jak jara co 3 miesiące to nie robiłabym z tego wielkiego problemu. Już gorzej jakby palił papierosy. Nie wiem jak można go skłonić żeby przestał. Może po prostu z nim porozmawiaj, że nie podoba Ci się to?

Gość dajana888
w sumie moge postawic mu ultimatum tylko gorzej z moja silna wola, gdyby ktos mnie wsparl w tej sytuacji, ale z reguly chce uczyc sie radzic sobie sama, bo tak naprawde tylko ja moge sobie pomoc

Gość dajana888
chyba zapomnaialm napisac ze 3 miesiace mial przerwy teraz znow gdzies ok 2 tyg od czasu do czasu to nic strasznego ale to jest wlasnie cos takiego jak niepijacy alkoholik...juz wole zeby palil papierosy bo sama pale a przynajmniej nie robia "pier*olnika" w glowie

Gość dajana888
rozmawialam ale na pewno nie zaufam mu juz pod tym wzgledem na 100%

Gość postaw ultimatum
albo odwyk, albo ty. To dla jego wlasnego dobra, moze ocalisz czlowieka. No ale jak wybierze woli ziolo to daj sobie spokoj. I zadnych obiecanek, polsrodkow -. Twardo albo -albo. Inaczej sie od tego gowna nie odczepicie.

Papierosy wywołują więcej skutków niepożądanych niż trawa. Są legalne tylko dlatego, że ludzie palą je od zawsze i są bardziej akceptowane społecznie. Od trawy przynajmniej nie dostaniesz raka płuc ani POHP.

Gość fryzjer krzaczkow
lily.....a ty palisz maryche przez filter??? czy zdajesz sobie sprawe ile chemii + juz teraz twardych narkotykow jest tam dodawana???? jak nie znasz tematu to przestac pierdolic bez sensu,ok???

Gość dajana888
chce wlasnie postawic ultimatum tylko chcialabym sie zawziac. Lily moze i pod wzgledem typowo zdrowotnym mniej szkodliwe, ale byc moze nie mialas do czynienia z czlowiekiem uzaleznionym od tego wiecznie zly, cos mu sie nie podoba, bo jest na cisnieniu. poza tym czlowiek od dluzszego jarania glupieje jak i od alkoholu, to nie jest cos takiego aj zapale raz na pol roku na imprezie tylko nalog...

Gość dajana888
no i tez prawda bo to nie czyta gandzia holenderska tylko troche mj+ chemia wiec to tez potrafi bardzo zaszkodzic

Gość dajana888
moze to byc tez kwestia znajomych, ale ja tez mam takich znajomych i potrafie odmowic jesli nie chce. slyszalam od jednej osoby, ktora znala go jeszcze z dawnych lat i podobno byl normalnym chlopakiem, tylko potem mu strzelilo do glowy z tym wszystkim. w sumie w wieku gimnazjalnym tez mi strzelaly glupoty do glowy, tez sie bralam za uzywki, mialam towarzystwo przed ktorym przestrzegaja rodzice ;-) ale skonczylam jedno z najlepszych liceow w miescie, teraz studiuje tez praktycznie bez problemu a on jakby mial podciete skrzydla, zawodowka bo sie nasluchal ze i tak po szkole nic nie bedzie mial :/ i chcialabym go namowic tez na dalsza edukacje bo przypuszczam ze po latach mozemy odczuwac ta roznice w wyksztalceniu, bo to nie tylko kwestia nauki, ale i powiedzmy jako takiego obycia...

Pisałam o czystej, bez żadnych domieszek więc to nie głupoty . Jeśli facet jest naprawdę uzależniony to pozostaje jedynie ultimatum. Myślę że jak mu na Tobie bardzo zalezy to zrozumie i przestanie się odurzać.

Gość dajana888
no a wlasnie na miescie czystej za bardzo nie ma... wlasnie z nim rozmawialam i powiedzialam, ze jak chce byc ze mna to ma to rzucic i nie chce sluchac zadnego ale, a jak tak bardzo mu ciezko to niech ograniczy kontakty z kolegami, bo ja innego sposobu nie widze.a wie, ze ma mu kto pomoc, wiec niech nie plecie bajek, ze sie nie da.

I co powiedział? Zgodził się? Ja swojemu postawiłam podobne ultimatum ale dotyczące alkoholu. Wybrał mnie. Więc jest możliwe :)

no własnie mój też jarał.. wkurzył mnie bo nie chciał przestać to teraz jaram z nim :classic_cool:

Gość dajana888
zgodził się...no i dobrze, że wybrał Ciebie, trzeba być mięczakiem, żeby przez kawałek gówna wszystko tracić. ja na poczatku z nim jaralam potem chyba tylko z 2 razy, ale bede walczyc, bo jak mu pokaze ze uleglam to bedzie jeszcze gorzej. Musze myslec przyszlosciowo, bo nie mam zamiaru dodatkowo sie wkurzac, keidy beda powazniejsze rzeczy na glowie

JaK Cię kocha to przestanie palić... Myślę że mu się uda, bo jak wytrzymał 3 miesiące to wytrzyma i dłużej. A poza tyn marihuana nie wywołuje uzależnienia fizycznego. Tylko niewielkie psychiczne.

Gość jesli mowize sie nie da
to juz niestety narkoman, gdyby nie byl nim, to by mogl rzucic w kazdej chwili i na dowolny czas z, uswiadom mu to. A w narkomana sie nie pakuj. Palacz papierosow niszczy pluca, a narkoman mozg( w dodatku na tyle,ze sam tego nie widzi) Z facetem bez mozgu zyc sie nie da.

Gość dajana888
jesli mowize sie nie da wlasnie to mnie przeraza... i mowie mu to a on sie denerwuje, ze go mam za jakiegos cpuna co sie kluje... wiem ze te nerwy to wlasnie reakcja obronna, bo sam moze zdawac sobie z tego sprawe naprawde jestem w wielkiej kropce. najgorzej ze nie ma mu kto inny przetlumaczyc mama nie zyje, ojciec alkoholik, brat po wiezieniu, reszta tez tak o srednio na jeza...chce zeby byl normalnym szczesliwym czlowiekiem, ale nie chce potem czytac o sobie w artykulach typu "wspoluzaleznieni"

Gość dajana888
mam ojca wlasnie teraz jest tak jakby niepijacym alkoholikiem moze dlatego czesto ciagnelo mnie do trudnych sytuacji bo mialam podobny wzor w domu pije pije a potem niby przerwy i nie umiem zyc z takim naprawde normalnym chlopakiem ktorego nie musialabym z niczego wyciagac tylko taka ze mnie "matka teresa" ze lubie kogos nawracac :/

Wszystko się da tylko trzeba chcieć ... Jak będzie chciał to rzuci palenie

Gość dajana888
Obyś Lily mówiła prawdę :-)

A ja bym wolała żeby co 2 tygodnie sobie zapalił trawkę niż palił codziennie papierosy :D Oczywiście piszę to oryginalnej gandzi.... Miałam farmakologię i dużo czytałam o tym wszystkim

Gość dajana888
gorzej jak to nie czyta ganja tylko sqn...

Gość tępaki pustaki