Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Genevago

O co chodzi z lustrami w przymierzalniach?

Polecane posty

Gość hlllllllh
To, co odkrywa się w sklepowych lustrach, to jest jakby inna wersja rzeczywistości. Ta gorsza. Wiem, co mam na głowie i jak mniej więcej wyglądam. W lustrze widzę jakiś masakryczny kolor, siano a nie włosy, nieistniejące wielomiesięczne odrostu, a dalej: pryszcze, zmarszczki, przebarwienia, celulitis i kto wie co jeszcze. Staram sie na to nie zwracać uwagi, tylko skupić się na tym, czy rozmiar dobry, ale po prostu trudno nie nabić sobie głowy myślami typu: co się stało z moimi włosami albo: powinnam chyba odwiedzić dermatologa itd.

Tak, z cerą i włosami to też, ale przede wszystkim jak ja widzę w lustrze w przymierzalni takiego karakana to trudno mi nawet ocenić czy dany fason sukienki mi pasuje (rozmiar to nie problem bo i widzisz i czujesz czy jest za luźne coś czy za ciasne ;) ), a tak w ogóle to dziś właśnie stwierdziłam, że żaden :D ale dlatego na takie "poważniejsze" zakupy lepiej iść z kimś kto obiektywnie Ci doradzi, może zauważy coś czego samemu się nie widzi, albo powie, że jest naprawdę dobrze, mimo że my widzimy coś innego w tych lustrach ;)

Gość wszystko się wyjaśniło!
Kto czytał Wojtyszkę, ten już może się domyśla - wszystkiemu winne Vicewersy, czyli żyjątka mieszkające w lustrach. A jeśli tej historii nie znacie, posłuchajcie, zaraz wszystko stanie się jasne (a w każdym razie nieco mniej tajemnicze). Vicewersy powstały przez odbijanie się lustra w drugim lustrze. Doprowadziło to do powstania tzw. Vicewersów dzikich (w odróżnieniu od zwykłych, które pojawiają się w zupełnie zwykłych lustrach), które prawdopodobnie znalazły dobrą pożywkę do rozwoju właśnie w sklepowych przymierzalniach. Ilekroć w przymierzalni stajesz przed lustrem, mierzysz się w istocie z ukrytym tam Vicewersem, który wpada w prawdziwą złość, gdy nieustannie zakłóca się jego spokój. Jako istoty skłonne do psikusów, odbijają się za każdym razem inaczej, transformując drobne, nieznaczne i niewidoczne na co dzień szczegóły twarzy i sylwetki po tamtej stronie lustra: tu dodadzą kilka plamek (a my sądzimy, że to fatalne światło), tam wybrzuszą coś monstrualnie (a my sądzimy, że lustro jest jakby wklęsłe czy wypukłe). Czasem uda się trafić w sklepach na spokojnego i miłego Vicewersa, takiego, który mieszka w miłym otoczeniu, nie nadmiernie zatłoczonym, jak przypuszczam. A zakupy? Cóż, robić i najlepiej upewnić się, czy daną rzecz możemy oddać, jeśli nie będzie pasować, a później skonfrontować się z Vicewersem w lustrze we własnym domu. Bo te domowe są bardziej przyjazne, a może po prostu już znamy się na wylot?... http://www.pinezka.pl/jaki/1168-jak-korzystac-z-przymierzalni

Gość trw4tw43t45
Nie wiem czy ktoś o tym wspominał bo nie chciało mi się czytać, ale za lustrami zawsze znajduję się kamera żebyście przypadkiem nic nie ukradły :classic_cool: Ochrona was ogląda i często nagrywa, a później rękodzieło w domu :classic_cool:

Gość gość
To przecież przestępstwo podgladanie klientów za lustrem ! To niemożliwe ! Ja wyglądam jak obtluszczony wieloryb w sklepowym lustrze koszmar muszę zamykać oczy właśnie wyszłam od M&S i będę miała zepsuty wieczór .

Gość gość
tez tak mam

Gość gość
Mnie się wydaje, że to raczej efekty psychologiczny, tzn. do swojego wizerunku we własnym lustrze jesteś jakby przyzwyczajona, a nagle widzisz siebie "z zaskoczenia" i taki efekt. Oczywiście ostre światło wyostrza np. postrzeganie trądziku, ale jakie niby ma być w przymierzalni, jeśli chcemy dobrze obejrzeć sukienkę?

Gość gość
Najgorsze lustra są w hm.

Gość gość
Dzis tak mialam w TKMAXXX jakas slonica a o dziwo jak wyszlam z przymiezalni na sklep to tamte lustra na sklepie calkiem inne...lepsze. Powrot z zakupow dol...:(