Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdarzają się równiez Wam

Przemijające ataki niedokrwienia mózgu - pomóżcie

Polecane posty

Gość Zdarzają się równiez Wam

Witam. Chcialabym się zapytac o ile ktoś wie czy atakom niedokrwienia towarzyszy bardzo silny jednostronny ból glowy? Taki jak przy migrenie.Czytalam troche o tej chorobie i objawy jakie ja mam wskazywałyby wlasnie na tę chorobę ale niestety nigdzie nie wyczytałam o tym że występuje rowniez bol głowy. Wizytę u neurologa mam dopiero za miesiac żeby zdiagnozowal czy w ogóle to jest to. takie ataki zaslabnięcia czasami chwilowej utraty przytomności miewam coraz częściej no i nie wiem czy nie powinnam szukac gdzie indziej szybszej pomocy.Z gory dziękuję za wpisy.

Gość jak dla mnie powinnas isc
do szpitala natychmiast

Gość ....finka
Twoje gg ?

Gość Zdarzają sie równiż Wam
byłam u lekarza rodzinnego i powiedziala ze jezeli jeszcze raz sie to powtorzy to da mi skierowanie na neurologie. wcale sie nie dziwie bo w sumie taki atak trwa może z godzinke co jestem taka słaba i boli mnie glowa no i w ogole to mało co kontaktuje wtedy, ale później wszystko wraca do normy dochodze do siebie i glowa przestaje bolec.jak poszlam do lekarza to czułam sie całkiem dobrze a wyniki też mam bardzo dobre.dopiero wczoraj troche przysiadlam przed kompem i poszukalam czegoś o tych moich dolegliwościach i najbardziej by mi pasowało wlaśnie na to niedokrwienie mozgu. Martwie się teraz bo jeżeli to jest to to moze dojśc do udaru mózgu a to już sa stany nieodwracalne z tego co czytalam a wizytę mam dopiero za miesiąc.

Gość Zdarzaja sie rownież Wam
8998110 - moje gg finka

No i znowu czuję sie słabiej. Pochodziłam trochę po słońcu i juz głowa boli.A z tylu szyja to taka spięta ze cięzko nią nawet poruszac.Boję sie ze to jest to niedokrwienie. kurcze czemu w tej naszej polsce tak dlugo trzeba czekac na wizytę u specjalisty, to jest naprawdę chore!!!

Gość idź do szpitala
to nie jest cos z czym powinnaś czekać, idź po skierowanie i na neurologie, przynajmniej od razu zrobic ci badania. Neurolog w przychodni albo wyśle cie na badania i kolejne miesiące będziesz czekać, albo i tak do szpitala więc lepiej idź od razu!

a powiedzcie mi jeszcze jak często mogą występowac te objawy niedokrwienia mozgu.ja mialam tak że jakieś 2,5 roku temu często mdlalam i slablam i szybko wracalam do siebie. rok temu mialam taki napad że straciłam calkowicie przytomnośc, ale zanim mnie dowieźli do szpitala to już sie czulam dużo lepiej i w koncu nic nie stwierdzono no i w tym roku w ciągu 2 tygodni 2 razy miałam te objawy oslabienia i również neurologiczne.No i cały czas praktycznie czuję głowę i kark taki cieżki i spięty.Czytam i szukam informacji na ten temat co by to mogło byc bo nie wiem czy czekac ten miesiąc do neurologa. Wszedzie piszą że udar najczęściej dotyka osob starszych po 50 a ja mam dopiero dwadzieścia pare lat.Czy moe on się również przytrafic osobom w moim wieku???

Gość oczywiście że mogą
mój kolega miał mniej niż 25 lat kiedy dostał udaru - miesiąc leżał w śpiączce w szpitalu.

Gość aleś se diagnozę postawiła
:D od tego trzeba zacząć, że wylewy nie bolą i tak łatwo nie przechodzą. Zgłoś sie jeszcze raz do lekarza i najlepiej w szpitalu niech zrobią ci badania,sztywny kark i silny ból głowy może być objawem np. zapalenia opon mózgowych. Nie ukąsił cie kiedyś kleszcz?

Juz sama nie wiem czy nie przesadzam i czegoś sobie nie wkręcam jak siedze przed tym kompem.czemu tak dlugo musze czekac na tę wizytę u neurologa!!! A co do migreny to juz od dawna miewam takie bóle, ale nigdy nie mialam tak zebym słabła czy mdlała. A najgorsze jest to że keidy mam taki napad to wszystko wiem co się wokól mnie dzieje, co do mnie mowią ale nie jestem wstanie z siebie slowa wydusic a jak juz cos powiem to i tak calkiem bez sensu no i i glowę mam taką cieżko ze nie mam siły jej podnieś. trwa to tak okolo godziny i potem wszystko mija lącznie z bolem głowy.Oby to tylko byla migrena a nie coś powazniejszego.

Gość aleś se diagbozę postawiła
domagaj się od lekarza skierowania do szpitala, to nie są błahe objawy, nie możesz czekać miesiąc na wizytę!

Gość przesadzasz kobieto
migrena może dawać podobne objawy te uczucie osłabienia to może być także objaw stresu czy nerwicy jest wiele chorób które może dawać objawy jednostronnego bólu głowy np atak jaskry czyli podwyższenie ciśnienia w głace ocznej może masz niskie ciśnienie krwi i ono daje efekt w postaci bólu głowy ? ja miewam bardzo niskei ciśnienie i wtedy czuję sie tak jak opisujesz: półprzytomna, senna, słaba (całkiem niedawno miałam bodajże 85 i czułam sie jak zombie)

Gość przesadzasz kobieto
jednostronny ból głowy może także występować przy wadach wzroku porozmawiaj z lekarzem rodzinnym i wyklucz badaniami inne opcje zanim zarządasz skierowania do neurologa być może długie terminy u neurologów wynikają właśnie z tego że wielu pacjentów z błahymi objawami zawracają im "cztery litery"

moze masz i rację z tym że przesadzam. zamykam kompa i juz niczego nie wyszukuję. Zrobię tak jak powiedziala mi lekarka rodzinna poczekam do wizyty u neurologa a jakby sie cos prędzej dzialo to mam dzwonic po pogotowie. Ja lekarzem nie jestem i nie mogę wiedziec co mi dolega. bede zyła z naadzieją ze to nic powaznego i że potem nie bedzie za poźno.

Gość jednak wolalabym sie upewnic
i poszlabym do neurologa prywatnie

Gość gość
Najważniejsza jest konsultacja ze specjalistą. Polecam świetnego neurologa z Kliniki PsychoMedic.pl tel. 22 299 11 22