Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pray4Love

DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE???

Polecane posty

Bylam u lekarza, mam anginę. Powiedzcie czy od anginy- zatykają wam sie uszy? Nie mam goraczki,ani nalotu, mam mocno napuchniete tylko same migdaly,ale doktor stwierdzila poczatki anginy i mam antybiotyk, od kilku dni prawie nie slysze swego glosu, tak jakbym miala spuchniete w srodku oboje uszu. Czy ktos tak mial? ze wlacznie z migdalami "puchną" w srodku uszy i ledwo sie slyszy swoj glos?????

Niedaleko migdałków są ujścia trąbek słuchowych, tzw. wały trąbkowe. Tam uchodzą przewody łaczące nosogardło z uchem stad jakjest gardło i migdaly obrzekniete to się gorzej słyszy, a czasem może sie też zapalenie ucha wdać jak zapalenie się tamtędy rozszerzy. Tu masz na rysunku: http://content.answers.com/main/content/img/elsevier/dental/f0098-01.jpg opening of auditory- to jest własnie to ujście.

Choc tak naprawde głównym winowajcą jest katar, ktory pewnie masz, nos wtedy bardzo na tylnej ścianie obrzekniety.

NIE MAM WLASNIE KATARU, czuje tylko jakbym oboje uszu miala spuchniete w srodku, nic nie boli, nic nie kluje.. po prostu ledwo slysze swoj glos..