Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo co chwila sie na niego naty

co sie do cholery robi z mascarpone?

Polecane posty

Gość bo co chwila sie na niego naty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość desery np.tiramisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podłazi ci pod nogi
ze przeklinasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konieczko.
zrob szaszlyczki z oliwkami czerwona paryczka cebulką, pomyslow jest cale mnosto.mozesz zapiec w piekarniku z kalafiorem,pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szaszłyki z mascarpone
??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konieczko.
tzn maziasz skladniki w serze i nabijasz w formie szaszłyków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konieczko chyba pomulił
mascarpone z mozzarellą...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to dajcie przepisy
to moze go wrescie kupie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jest przepyszny
ja nie mieszkam w Polsce, np. gotuje paste tzn makaron, dodaje go po to zeby makaron sie nie skleil i do smaku, a nastepnie Pesto, zielone albo czerwone, albo...tosty...smarujesz chleb tostowy a na to miod i z kawa smakuje super..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozna go uzywac jako bardzo gestej smietany, do sosow np., zapiekanek, zamiast sztucznych serkow 'topionych' do sosow serowych. mascarpone nie jest taki smietankowy w smaku, nie slodki, wiec mozna gostosowac w 'obie strony', tzn. na slodko i slono. w sumie najbardziej do deserow, ale zwaz, ze jest on prawie tak tlusty jak maslo ;) ja kiedys robilam sos pomidorowy do makaronu (podsmazona cebula, czosnek, pieczarki, puszka pomidorow, bazylia, szczypior i koperek, a na koniec zaciagany mascarpone - to byl amatorski przepis kumpeli, ale wyszedl pycha).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Konczita,gdzie ty bylaś jak Cię nie było? albo ja nie wpadłam na Ciebie od dłuższego czasu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jakos ostatnio nie mialam natchnienia, ale chyba wracam do normy :D podgladalam was ale dosc regularnie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość selllen
z mascarpone ty tylko T I R M i S U !!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurcze myślałam że tylko
na słodko i nifdy nie kupowałam. A tak to może spróbuję. dzięki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mascarpone to jest wlasciwie nie tyle ser, co bardzo gesta smietana, ma neutralny wiec wszedzie, gdzie mialoby sie ochote dodac slodka smietane - zupy, sosy ... - mozna dodac mascarpone. smaczek smietankowy bogaty jakich malo, mniam, ale czy warto? za ta cene ... natomiast co sie tyczy swiata deserow z tiramisu na czele, to juz inna historia ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale przypomnialo mi sie, ze widzialam chyba gdzies w sprzedarzy produkt 'typu' mascarpone, slodzony, wiec juz tylko do deserow. trzeba spojrzec na spis tresci co tam jest w tym pojemniczku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy
mysha daj ten przepis na sernik z bezami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale fajnie że masz już natchnienie :D Z mascarpone tylko tiramisu. Mniam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mella, powoli wracam do siebie, przechodzilam chyba kryzys wieku sredniego ;) wlasnie przegladalam jakas ksiazke kulinarna i byl przepis na krem cytrynowy z mascarpone, taki mus wlasciwie. miesza sie mascarpone z sokiem z jednej cytryny i jej otarta skorka, dodaje pare lyzek cukru. jak jest za geste, mozna dodac lyzke-dwie smietanki. schlodzic w salaterkach, tak jak budyn. mozna przed podaniem pokropic miodem (dodam od siebie, ze moze tez likierem?).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i pisali rowniez, ze smak cytrynowy mozna zastapic pomaranczowym, dodajac starta skorke pomaranczy i sok, a smietane zastepujac likierem grand marnier. (jakis inny pomaranczak tez by pewnie posluzyl).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×