Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo smutna....

Dziewczyny, jestem załamana, czy to rak?

Polecane posty

Gość bardzo smutna....

Moja ukochana ciocia zmaga się z mięśniakami już kilka lat. Była poddawana zabiegom wyłuszczania dwukrotnie i ostatni zabieg niewiele pomógł-miała po nim nadal bardzo krwotoczne miesiączki i teraz na USG po 4 miesiącach od zabiegu wyszło, że te mięśniaki odrosły ponownie na 3.6 cm. Lekarka powiedziała, że mięśniak nie odrasta tak szybko i że istnieje prawdopodobienstwo raka. Ciocia bedzie sie starała o skierowanie na natychmiastową operację wyciecia przydatków. Czy to prawda, że łagodny miesniak po 4 miesiacach nie ma prawa tyle odrosnąć?

Gość niestety gdy ma się do
czynienia z rakiem to on bardzo szybko rośnie. Nie wiem jak w przypadku mięśniaków, ale skoro lekarz powiedział że nie ma prawa no to wychodzi że to rak. Jednak bardzo pocieszającym faktem jest to, że został on wykryty już po 4 miesiącach - więc nawet jeśli jest to rak to szanse na wyleczenie są bardzo duże.

ja tez mam niestety miesniaki.lekarz mi powiedzial, ze zwykle nie jest to szkodliwe i niebezpieczne dla zdrowia.okolo 2-4 % miesniakow moze sie przeksztalcic w nowotwor. Autorko spokojnie, pozdrawiam :)

Gość bardzo smutna....
Dzieki dziewczyny. Jak ktoś jeszcze miał styczność z miesniakami, to prosze o komentarz, siedze cala w nerwach:(