Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkaaaa 26 juz

czy warto znowu jechac do pracy fizycznej w uK kiedy w Polsce trudno

Polecane posty

Gość ewkaaaa 26 juz

znalezcmi prace? szczerze mowiac nie usmiecha mi sie tak pracowac, jezdzialm w trakcie studiow ale jestem juz zalamana szukaniem prcay w PL co wy myslicie

Gość ///taka jedna///
warto , ja nie pojechałam i teraz żałuje;/ a byłam wcześniej dwa razy.

Gość ewkaaaa 26 juz
jestem zalamana, mam 26 lat jestem po studiach i znowu musze jechac i zbierac jakies owoce, dzwigac 😭, a chcialam juz miec normalna prace, siasc i plakac, ale chyba jetsem zmuszona

Gość tak to jest jak jest
sie glupim i sie studiuje w poslce.... pewnie jeszcze skonczylas kierunek humanistyczny.

Gość ewkaaa26 juz
nie, skonczylam ekonomie

przeciez po ekonomii to chyba latwiej niz po humanistycznych. az tak zle?

Gość hahahaha no to
niezle- ekonomia!!! SAMA SOBIE JESTES WINNA!!! a zreszta ze pojediesz ogorki zbierac to nie znaczy ze tak musi byc do konca zycia.....

Gość ewkaaaa 26 juz
bardzo zle, bylam na stazu, ale po nim nic czesto slysze ze albo mam za wysokie wyksztalcenie np na recepcjonistke,pracownika biurowego Itd albo do innych za wysokie,,kurwica mnie juz strzela , szukam od grudnia, mam juz dosc tego wszystkiego , wiecznie cos jest albo za duzo, albo za malo, albo zly kierunek, itd a dodam ze mam tylko licencjat bo poki co nie mam za coz robic mgr:(

Gość ewkaaaaaaaaa 26 juz
tylko ze ja takpracowalam prezz cale studia jezdzilam, i mam juz dosc takiej pracy:(

Gość ewkaaaaa 26 juz
przeciez szukam, myslsizz e to takie proste i juz sie ma prace?

Gość JOAN81
Moim zdaniem nie warto.Popracujesz tu fizycznie pare lat i z czym wrocisz do Polski?Znam mnostwo takich osob w UK,pracuja tu fizycznie i mimo ze nie cierpia tego kraju,nie maja wyjscia,musza tu siedziec.Chyba,ze moglabys tu zostac na stale,to jak najbardziej.Zaczniesz od pracy fizycznej i byc moze bedziesz pozniej awansowac.W przeciwnym wypadku daj sobie spokoj.Jako mloda,wyksztalcona osoba predzej czy pozniej znjadziesz cos w PL.Pieniadze sa bardzo wazne,ale poczucie godnosci dla mnie przynajmniej wazniejsze.

Gość wiesz moze problem
lezy w tobie - chyba jestes niezaradna. nawet jakbys ukonczyla inny kierunek to pewnie i tak by cie nikt nie wzial do pracy....

Gość Sabadinka
Godnością się nie naje i nie opłaci mieszkania i czasami trzeba schować ją do kieszeni. Ja bym pojechała. Możesz zbierać owoce, robić cokolwiek... a w między czasie rozglądać się za czymś konkretniejszym. Pozdrawiam i życzę znalezienia fajnej pracy, adekwatnej do wyksztalcenia i umiejetnosci [czesc[

Gość Informers_NL
Podstawowe pytanie jakie powinnas sobie zadac to: "Do czego ja sie najlepiej nadaje?" Bez sensu szukac pracy np. w banku w sprzedazy jak nie lubisz pracowac z ludzmi. Wowczas mozna pomyslec np. o "controllingu". Za granica zawsze mozesz sie doksztalcac na wlasna reke - "Rzeczpospolita", "Gazeta Bankowa", "Parkiet". Jest tez ok. 50 ustaw regulujacych caly swiat finansow - warto je znac. Za granica mozesz zarabiac i oszczedzac. Po 2-3 latach codziennego sledzenia faktow gospodarczych i zapoznawania sie z ustawami regulujacymi zycie gospodarcze kazdy pracodawca przyjmie Cie z otwartymi rekoma. A i oszczednosci na koncie powinny juz byc spore.

Gość kajko i kokosz
A dlaczego chcesz szukac w UK pracy fizycznej? Nie znasz jezyka?

Gość ewkaaaaa26 juz
bo fizyczna jest szybciej znalezc a ja nie cche juz siedziec w Polsce, trace tylko zcas a efektow szukania pracy brak a jezyk znam w stopniu komunikatywnym

Gość medyta
hej...Jesli jezyk znasz w stopniu komunikatywnym to predzej czy pozniej znajdziesz fajna prace. Ja srednio znam jezyk i pracuje w biurze kolo Londynu...

Gość poza polska jestemm
mysle ze jest trudno i w Polsce i w Uk. chociaz moze rzeczywiscie cos w tym jest i w Uk jednak mozna cos znalezc nawet w fabryce, nawet na kilka dni a to juz zawsze cos. musisz sie porzadnie zastanowic czego chcesz. a moze napiszecie w jaki sposob znalezliscie prace w biurze? no i jak mozna pracowac w biurze ze srednia znajomoscia jezyka?

Gość pearlette
ja byłam w tej samej sytuacji, zaraz po studiach wyjechałam do UK, minęły juz 2 lata a ja nie cierpię swojej pracy(zero możliwosci rozwoju), szukam czegos innego ale nie jest łatwo, wszyscy wymagają referencji i doświadczenia, a tego akurat nie mam:(.. często żałuję, że wyjechałam, a wracać..nie mam do czego:( zastanów się dobrze czy warto poswięcic to, co osiągneło się w Polsce bo w Anglii trzeba zaczynac od zera