Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szalona____

Kalfior z bułką tartą ?

Polecane posty

Gość Szalona____

Mam pytanie, zazwyczaj robie kalafior zapiekany z serem. Dziś chciałabym zrobić z bułką tartą. I oto moje pytanie: Jakie mają być proporcje masła/oleju w stosuknu do bułki tartej ? Chciałabym aby bułka była płynna, nie za sypka ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dhth
oleju? pierwsze slysze zeby bulke robic na ojelu. tylko na masle daljesz sporo masla i dosypujesz wedlug gustu bulki do rzadanej konmsystencji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KaskaMalenka
NA oko. ja robie tylko na masle i bulce a gdy zalewam na kalafiorze zasycha bulka w masle i jest pysznie. zrob na oko jak ci nie wyjdzie, to zrob kolejny raz- praktyka kochana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
prażę bułkę na silnym ogniu do lekkiego zbrązowienia, wyłączam gaz i do gorącej bułki dodaję masło, które się rozpuszcza wchłaniając bułkę.unikam smażenia masłą bo to niezdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szalona___
Olej znalazłam w Interentowej książce lucharskiej. Zobaczymy co wyjdzie, dziękuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szalona___
Niby w kolejności bułka tarta/masło wychodzi lepsze :P więc zrobie w tej koeljności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ngseca
A jak robisz kalafiora zapiekanego z serem? Najpierw gotujesz czy od razu zapiekasz? Tylko ser dajesz? Ja zawsze robię z bułką tartą i masłem, ale chciałabym spróbować inaczej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to ja to robie zupelnie inaczje..najpierw rozrtapiam maslo,wsadzam kalafior i najpierw go obtaczam w tym ciepkym masle...i potem sypie panierke na kalafior,a ona przykleja sie do masla..i potem obracam w strone patelni..wtedy ladnie sie przypieka i jest mniam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a nie lepiej opanierować
kalafior tak jak kotlety i usmażyć? zawsze tak robię i jest pyszny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szalona___
Nigdy nie jadłam a'la kotlety :P a jaki przepis ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a nie lepiej opanierować
gotować kalafior tak żeby nie byl zbyt miękki, podzielić na różyczki i panierowac tak jak kotleta czyli jajo, przyprawy i bułka tarta, smażyc aż się zrumieni ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Próbowaliście bułkę z lnem mielonym? Widziałam ostatnio w piotrze i pawle, ciekawa jestem waszych opinii?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja własnie jestem po pierwszym wigilijnym smażeniu na bułce tartej z lnem mielonym, karp wyszedł super, panierka jakby bardziej złocista niż w przypadku zwykłej bułki. Na sylwestra też wykorzystam, tak więc śmiało kupuj! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×