Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubięciastka

plama na dywanie

Polecane posty

rozlal mi sie sok pomaranczowy na dywan (jasny, długowłosy). jak sie pozbyc plamy? vanish? a czy sa jakies inne sposoby? prosze o szybką odpowiedz.

Gość lola912091
wspóczuję :PP

Może spróbuj użyć octu... Gdzieś słyszałam, że się go stosuje do usuwania plam z dywanów. Spróbuj.

Ja wyprałam sówj dywan Vanishem i rzeczywiście dywan był czysty. Ale to miał być Vanish w którym piana powstała po wypraniu dywanu zamienia się w kryształki które można ściągnąć odkurzaczem. Nie wiem, być może zrobiłam coś nie tak, ale używałam już go kilka razy i wg. instrukcji z opakowania a żadnych kryształków nie było. Plama rzeczywiście schodziła, ale niemożliwośćią było spłukanie Vanisha z dywanu, co spowodowało że dywan się w wypranym miejscu kleił i przyciągał bród. Efekt? 12 godzin prania dywanu na kolanach szczoteczką poszło na marne po 2 dniach- dywan z powirtem był brudny- wystarczyło że pies kilka razy po nim przeszedł

Gość gość
Tutaj macie genialny przykład - http://www.dywanszop.pl Dywan nie wymaga cudów, tylko podstawowej pielęgnacji, odpowiednich środków chemicznych i maszyny. Właśnie w taki sposób można to wszystko doprowadzić, do normalności.

Gość gość
W takich sytuacjach oddaje się dywan do profesjonalnej pralni chemicznej i po kłopocie. Ja ci mogę polecić Klinikę Dywanów bo często korzystam z ich usług z racji tego, że jestem alergikiem i często ozonuję tam dywany :) Znają się na rzeczy

Gość PierzDywan
Najlepiej dywan oddać do pralni dywanów, gdzie będą wiedzieli co z tym zrobić. We Wrocławiu i okolicach zajmie się tym firma PierzDywan.pl. Jak szczegółowo wygląda proces czyszczenia dywanu w tej firmie można zobaczyć pod adresem https://www.youtube.com/watch?v=VKond-XOdYc&feature=youtu.be