Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwarkatoja

Ile zarabia higienistka stomatol.w UK?

Polecane posty

Gość poszukiwarkatoja

Jestem w trakcie poszukiwan pracy w Anglii i szukam kolezankek,ktore pracuja w zawodzie higienistki.czy wiecie jak to wyglada i jakie są zarobki?

Gość zalezy nie tylko
od znajomosci jezyka ale tez tych ich papierkow i miejsca gdzie pracujesz, np mala prywatna praktyka placa min-7 max, w szpitalu na ostrym dyzuze od 8-nawet15, powodzenia

Gość wertywert
A masz rejestracje z GDC??bez tego nie dostaniesz pracy jako higienistka.Mozesz poszukac jako dental nurse czyli asystentka.Higienistka zarabia ok 20-35 funtów na godzine a asystentka od 7-15:)

Gość mnbvcmnbv
dokłądnie Dental Hygienist to nie asystentka(dental nurse).D.H zarobki są gigantyczne.

czy zapotrzebowanie na HD jest duże?

Gość sdfghjkl
ogromne.Ale potrzebna jest rejestracja w GDC bez tego nie popracujesz.Zarobki są rewelacyjne,za godzine okolo 25 pf.Praca samodzielna w swoim gabinecie,na etat lub godziny.Pozdrawiam.

Gość Bierenj
Duzo jest ppracy w Anglii dla higienistek stomatologicznych? Czy lepiej robic studium w Polsce czy w Anglii?

Gość gtrhjyrcjeyc
lepiej w anglii bo konczas w polsce musisz miec rejestracje w gdc a to dluga droga.Niestety nie jest latwo dostac sie w uk na ten kierunek.

Gość ivoivoon.
A co to jest te GDC. W polsce kończę zaczynam studia na kierunku higiena stomatologiczna.I chciałabym ewentualnie po podjąć pracę zagranicą jako higienistka.Czy GDC tyczy się tylko anglii?Ja chciałabym podjąć pracę w szwecji może.

Gość kpokpokpojjjj
No właśnie, co to jest te GDC? I jak się tam zarejestrować. Mam w polsce studia wyższe 3,5 letnie z higieny dent.

Gość DENTAL HYGIENIST
to ze masz studia nie zwalniają cie z rejestracji,moze to co najwyżej przyspieszyc czas oczekiwania.Tak jak ktos wczesniej napisał,zarobki w okolicach 3500 pf.Wejdz na strone gdc i wypełnij formularz,po jakims czasie przysyłają ci papiery a potem czekasz.

Gość DENTAL HYGIENIST
To nie tak,ze nie uznają dyplomu tylko nie wszycy dostają rejestracje.Liczy sie wszystko,j.angielski,ile było stażu itp.Ja dostałam rejestracje po roku ale znam dziewczyny które czekają do dzisiejszego dnia.

Gość DENTAL HYGIENIST
Wiesz,mnie udało sie zarejstrowac pare lat temu,wtedy tak nie piłowali.To prawda,ze przez to,ze nie mamy zajęć ze znieczulen,prowadzi to do tego,ze jest to dla nich wymówka by nie rejestrować.Generalnie droga długa i niełatwa.Niech wejdzie na forum dla higienistek(podałam wcześniej).

Gość DENTAL HYGIENIST
stażu miałam 10 lat

Gość hyg
Jesli jest sie w Angli i pracuje jako nurse, mozna w lokalnym szpitalu stomatologicznym zrobic kursy ze znieczulen, do rejestracj w GDC