Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martii14

pomocy

Polecane posty

Mam 14 lat miesiączkuje od 2 lat w poprzednim miesiącu okers mi sie spoźniło 11 dni teraz znowu mi sie spoźnia ale narazie o 4. w dodatku ostatnio swędzi mnie w okolicy pochwy i czasem w środku a nieraz piecze. najczęsciej jak chodzę. boję się iść do ginekologa bo byłby to moj pierwszy raz ale boje się takze ze moge m,iec jakąś chorobę. po basenie tez czesto mnie boli w środku... nie wiem co robic

Gość okoani
to może być jakaś infekcja - polecam jednak wizytę u ginekologa. Jeśli boisz się 1szej wizyty, to może popytaj koleżanek, którego lekarza one polecają z własnego doświadczenia.

Ja tez polecam wizytę u ginekologa, może poza koleżankami, mama Ci doradzi i pomoże wybrać jakiegoś dobrego, ale nie lekceważ, z Twojego opisu wynika, że to jakieś wstrętne grzybki...też to miałam:\

a jeśli to są te jakies grzybki to na czym polega leczenie tego? i czy jest to szkodliwe??

a jeśli to są te jakies grzybki to na czym polega leczenie tego? i czy jest to szkodliwe??

Gość martii15
jesteś w ciąży

jeśli są to "grzybki" to lekarz Cie po prostu zbada i zaleci tabletki dopochwowe. Kupisz je w aptece na recepte. Najprawdopodobniej zaraziłaś się tym na basenie, tam pełno jest różnych taki chorób. Ale nie wolno tego zlekceważyć bo potem może to mieć poważne skutki.

poważne skutki? czyli co np.? na basenie bylam dawno a takie mocne swędzenie się przedwczoraj zaczęło.. mam zamiar dzis powiedziec mamie ale się boję

Mogłaś to złapać nie tylko na basenie, np. w jakiejś publicznej toalecie. Nie ma się czego bać, mama Ci pomoże na pewno. Leczenie jest niestety dość długie i średnio fajne, tak jak zostało wspomniane, dostaniesz globulki dopochwowe i pewnie jakieś maście...ale nie lekceważ bo to grozi nawet trudnościami w zajściu w ciążę i jej utrzymaniu, tak powiedział mój lekarz...i głowa do góry będzie ok. :)

a bolesna jest wizyta u ginekologa? długo siedzi się na tym fotelu? strasznie się boję tego bo czytałam ze to boli nieraz a ja się boje takich badan ...

Martii nie boli przynajmniej mnie nie bolało . Jeśli się wstydzisz to załóż długa bluzkę np tunikę -wskakując na fotel nie będziesz zmuszona paradować gołym tyłkiem ;)

Badanie nie należy do przyjemnych ale nic nie boli, nie zwlekaj z wizytą. Mówią też, że ginekolog mężczyzna delikatniejszy, serio coś w tym jest:)

Dzięki z odpowiedzi:) dzis powiem mamie ale jeśli ona odradzi mi wizytę u ginekologa? moja mama moze powiedziec zeby poczekac troche zeby zobaczyc czy tak dalej będzie. chyba nic nie zaszkodzą te 2-3 dni prawda? obawiam się tylko tego ze to moze byc gorsza choroba i że leczenie moze byc bolesne... moze przesadzam ale nie jestem doswiadczona w tej dziedzinie.. a ty najndżits mówiłaś ze to tez mialas, to znaczy ze juz nie masz i masz wyleczone do konca? nic ci po tym nie bylo ?