Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiju

Problem z zębem

Polecane posty

Gość kiju

Mam problem z siódemką u góry jakiś czas temu jedząc pizze ukruszyłem sobie kawałek teraz ten ukruszony kawałek przekształcił się w prawie całkowity brak zęba i gigantyczną dziurę, przy każdym dotknięciu chociażby językiem boli niesamowicie ;/. Co mam zrobić z dziąsła wystaje z pół mm zęba i odstający mały kawałeczek. Słyszałem że da sie jakoś ósemką chirurgiczne zastąpić brakujący ząb. Z góry dziękuje za odpowiedzi. :)

Gość kiju
Też tam uważam. Ale nie za bardzo lubię chodzić do dentysty, a jak już idę to wole wiedzieć co mnie czeka.

Gość kiju
No zastanowię się ale jak już będę szedł to i tak w poniedziałek bo dzisiaj to już trochę za późno a jutro niedziela. Dzięki Najndżits za pomoc. ;) Chodź i tak dużo się nie dowiedziałem, ale uświadomiłaś mi że tutaj mi zęba nie wyleczą. :)

wiesz co, no ja się nie znam, mogę tylko przypuszczać, że nadleje Ci dentysta ta 7demkę, mi kiedyś złamała się na nektarynce JEDYNKA (o zgrozo) zostało mi 1/4 mojego zęba i tak mi uzupełniła, że śladu nie ma:)

Gość kiju
To masz się z czego cieszyć. Jak by to była jedynka to bym się chyba zabił. :) Myślę że mi też coś z tym zrobi bo tak trochę smutno mi będzie bez tej siódemki.

skad jestes? jesli gdzies w poblizu mnie to dam ci namiar na rewelacyjnego dentyste, bo od siedzenia na caffe nie sadze ze ci sie samo naprawi ;)

Gość na tak bywa
że i niektórzy muszą bez siódemek zyc i to wiele lat, ale pewnie rekompensują ten brak i nieutulony smutek przyprawiając rogi

Gość kiju
Z Olkusza. Ale wydaje mi się że to musi być naprawdę dobry dentysta.

Gość no ja tej
każdy dentysta protetyk zrobi Tobie wkład dokorzeniowy, nie wydziwiaj, jak masz kase to idź, a jak nie masz to idź do przychodni i wyrwij

Gość Kiju
Nie no 100 km to trochę za dużo mi się nie chce jechać na miasto do dentysty ;P. Pieniądze to nie grają za bardzo roli ale nie chce żadnych protez ani nic w tym stylu ja mam dopiero 18 lat. :) Chodzi mi o coś takiego żeby to chociaż w małej części ale było moje.

Gość no ja tej
No to będzie Twoje, do twojego korzenia dolączą wkład z koronką. Mam to już 10 lat i nie narzekam.

Gość Kiju
No jak coś to pomyśle nad tym ale i tak chyba muszę wyrwać ten co mam?. I powiedz mi tak mniej więcej ile to kosztuje.

Gość pqppqpqqqpppq
jezeli zlamal ci sie zdrowy zab mozna go odbudowac na wkladzie korzeniowym tzw.cwiek na to naklada sie koronke.wczeniej trzeba przeleczyc resztki zeba kanalowo. przypuszczam ,ze zab jest mocno zepsuty wiec pozostaje ci wyrwanie. siodemka nie wplywa na estetyke wygladu .ma jednak wplyw na zgryz i zucie.jezeli jestes mloda osoba osemka moze sie przemiescic w strone szostki uzupelniajac ubytek. mozesz tez wyrwac korzen i zrobic sobie most na wloknie szklanym. poczytaj o tym w necie. np.tu http://www.aluchna.edu.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=39